23/5/13

"Behind the Candelabra" Ομοφυλοφιλικές σκηνές Μάικλ Ντάγκλας με Ματ Ντέιμον

 
Δάκρυσε στις Κάνες ο 69χρονος Μάικλ Ντάγκλας
που εντυπωσίασε στη νέα τολμηρή ταινία του ως Λιμπεράτσε
 
Εντυπωσιακή επιστροφή στην υποκριτική για τον Μάικλ Ντάγκλας, χάρις στην ταινία «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ.

Ο αμερικανός ηθοποιός ερμηνεύει τον διάσημο ομοφυλόφιλο πιανίστα και διασκεδαστή Λιμπεράτσε, επιτυγχάνοντας μια πραγματικά μοναδική ερμηνεία που τον χρήζει φαβορί για το βραβείο στο φεστιβάλ των Καννών. Το φιλμ εστιάζει στη σχέση του Λιμπεράτσε με τον νεαρό εραστή του, Σκοτ Θόρσον, που ερμηνεύει ο Ματ Ντέιμον.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Κρουαζέτ και ο σκηνοθέτης της ανακοίνωσε ότι τώρα θέλει να κάνει ένα διάλειμμα από τον κινηματογράφο.

«Προσπαθώ να σκεφτώ, ποιες θα είναι οι απόψεις μας πάνω στην ομοφυλοφιλία, 50 χρόνια από σήμερα. Πριν πενήντα χρόνια, δεν είχαμε καν τον Νόμο περί Πολιτικών Δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα είναι πλέον κομμάτι του DNA μας.

Όσον αφορά στο θέμα των ίσων δικαιωμάτων για τους ομοφυλόφιλους, πάντα σκέφτομαι και ελπίζω ότι σε 50 χρόνια από τώρα, θα κοιτάμε πίσω, θα βλέπουμε το σήμερα και θα αναρωτιόμαστε, γιατί είχε γίνει τόσο μεγάλο θέμα και γιατί μας πήρε τόσο πολύ για να το λύσουμε» δήλωσε ο Σόντερμπεργκ.

Ο 18χρονος Σκοτ Θόρσον ήταν ένα αφελές παιδί από ένα αγρόκτημα που συνάντησε τον 58χρονο Λιμπεράτσε, στο Λας Βέγκας το 1977. Μετακομίζει στο σπίτι του και μοιράζεται μαζί του την αστραφτερή ζωή, τα φανταχτερά ρούχα, τα πανάκριβα αυτοκίνητα.

«Το γεγονός ότι βρέθηκα στο ίδιο κρεβάτι με τον Μάικλ Ντάγκλας, με κάνει να έχω πλέον κοινές εμπειρίες με την Σάρον Στόουν και αυτό είναι τέλειο, όπως και με την Γκλεν Κλόουζ. Μπορούμε όλοι να βγούμε έξω και να ανταλλάξουμε απόψεις» επισήμανε γελώντας ο Ματ Ντέιμον.

Όλες οι κριτικές για την ερμηνεία του Μάικλ Ντάγκλας ήταν αποθεωτικές. Ο ίδιος δήλωσε ότι είχε συναντήσει μόνο μια φορά τον μεγάλο αμερικανό σόουμαν, σε μια Rolls Royce convertible, στο Παλμ Σπριγκς, μαζί με τον πατέρα του.

Ο Ντάγκλας δάκρυσε, όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για την εμπλοκή του στην ταινία:
«Ξέρετε για μένα ήταν κάτι ξεχωριστό. Συγνώμη… Ήταν ακριβώς, μετά τον καρκίνο μου. Μου δόθηκε αυτό το υπέροχο δώρο. Θα είμαι αιώνια ευγνώμων στον Στίβεν τον Ματ και τον Τζέρι Γουάιντραουμπ και όλους όσους με περίμεναν να γίνω καλά και να παίξω στην ταινία».

Ο Λιμπεράτσε ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς διασκεδαστές στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μόνο μετά το θάνατό του από αρρώστια που σχετιζόταν με το AIDS, έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την ιδιωτική ζωή του.

Η ταινία στηρίζεται στο μυθιστόρημα του εραστή του Λιμπεράτσε, Σκοτ Θόρσον

 
Εξαιρετικός και ο Ρομπ Λόου, που παίζει τον πλαστικό χειρούργο και φίλο του Λιμπεράτσι. Ο ρεαλισμός της δυσκόλεψε την δημιουργία της, και έτσι η ταινία έγινε για την τηλεόραση (κανάλι HBO) για έναν λόγο...κανένα στούντιο δεν ήθελε να αναλάβει την παραγωγή της γιατί ήταν «πολύ γκέι, κάτι που δεν καταλαβαίνω καν τι θα πει ειδικά μετά το Brokeback Mountain» δήλωσε ο σκηνοθέτης της, Στίβεν Σόντεμπεργκ.

Παρ' όλα αυτά στις Κάννες την υποδέχτηκαν με χαρά. Για να δούμε τι θα γίνει και με την υπόλοιπη Αμερική....




 
gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: