18/5/13

Fetish Pony Play


 
Ίσως κάποιοι από εσάς να έχετε ακούσει τυχαία ή να γνωρίζετε τον όρο Αριστοτέλεια διαστροφή. Στο εξωτερικό πολύ συχνά αυτός ο όρος αναφέρεται στο λεγόμενο Pony-play.

Ένα τρόπος εναλλαγής ρόλων που μπορεί να είναι ερωτικά σεξουαλικός ή και όχι. Το όνομά του ως Αριστοτέλεια διαστροφή οφείλεται στο γεγονός ότι θεωρείται πως ο Αριστοτέλης είχε την τάση να ιππεύεται σαν άλογο. Εδώ  λοιπόν, θα ασχοληθούμε με την σεξουαλική role-play μορφή του. Ουσιαστικά όπως όλες οι εκδοχές του λεγόμενου animal play, είναι η μορφή ενός παιχνιδιού ρόλων όπου οι συμμετέχοντες παίρνουν ο ένας τον ρόλο ενός πραγματικού ζώου και προσπαθεί να εσωκλείσει μέσα σε αυτόν την συμπεριφορά και τους τρόπους αυτού του ζώου και ο άλλος παρτενερ μπορεί να πάρει το ρόλο του αναβάτη, του εκπαιδευτή ή του φροντιστή (εκτροφέας).

 
Τα πόνυ, οι άνθρωποι δηλαδή που εμπλέκονται  στο ρόλο του pony στο  pony-play, διαιρούνται σε τρεις κατηγορίες. (Ωστόσο πολλοί μπορεί να συμμετέχουν σε παραπάνω από μία κατηγορίες)

α) Tα πονυ  με την χειράμαξα: είναι τα πόνυ τα οποία τραβούν μία ελαφριά δίτροχη άμαξα με τον Αφέντη τους πάνω.
β) Tα πονυ για ιππασία: τα οποία ιππεύονται, είτε στα τέσσερα τους πόδια είτε στα δύο πόδια, με Τον Αναβάτη πάνω στους ώμους του πονυ το οποίο ονομάζεται και ιππασία ώμου.
Σημείωση: στην περίπτωση που η πλάτη ενός ανθρώπου δεν είναι τόσο δυνατή να κρατήσει το βάρος ενός άλλου ενηλίκου λόγω της περίπτωσης τραυματισμού η ιππασία στα τέσσερα είναι συμβολική με τον Αναβάτη να παίρνει το περισσότερο βάρος του στα δικά του πόδια.
γ) Tα πονυ των σόου: τα οποία επιδεικνύουν τις ιππικές του δεξιοτεχνίες και συχνά φορώντας περίτεχνα λουριά, λοφία και ούτω καθ’ εξής.

Στο εξωτερικό υπάρχουν οργανωμένες περιοχές σαν κανονικές φάρμες εκτροφής αλόγων οι οποίες λειτουργούν στα πλαίσια μιας οργανωμένης κοινότητας για τους φίλους του Ponyplay  στο χώρο του lifestyle. Εκεί υπάρχουν οργανωμένα προγράμματα εκδηλώσεων που σχετίζονται με την εκμάθηση, την επίδειξη και τις εκδηλώσεις όσον αφορά τη εκπαίδευση του  pony play. Με βάση λοιπόν αυτές τις οργανωμένες διότι στην Ελλάδα δεν υφίστανται τέτοιες εγκαταστάσεις (δεν υπάρχει λόγος περισσότερης αναφοράς σε αυτό) θα αναφερθούμε στους κανόνες και στον τρόπο που λειτουργούν.
 
Ας δούμε κάποιες από τις οδηγίες για τα πόνυ. Εσύ που αποφάσισες να εκπαιδευτείς σαν πόνυ και από τη στιγμή που ο εκπαιδευτής σου  σε βάλει σε αυτόν τον ρόλο, δεν μιλάς εκτός αν είναι απαραίτητο. Δεν χρησιμοποιείς τα χέρια σου για να προσαρμόσεις τη φορεσιά σου ή τις ιπποσκευές σου σαν πόνυ και δεν κάνεις άλλες κινήσεις ή δράσεις που δεν σχετίζονται με τον ρόλο σου σαν πόνυ μέχρι να αποδεσμευτείς από τον ρόλο σου. Από εκείνη τη στιγμή και μετά είσαι υπόλογος μόνο στο άτομο που σε έχει τοποθετήσει εκεί εκτός και αν εξουσιοδοτήσει την εξουσία του σε κάποιον άλλον για σένα. Μόνο εκείνος ή εκείνοι που έχουν αναλάβει την εκπαίδευσή σου  έχουν το δικαίωμα να σε οδηγήσουν  ή να σε πειθαρχήσουν. Εκείνος (ή εκείνοι) έχουν την ευθύνη να σου παρέχουν ότι χρειαστεί για τις ανάγκες σου

 
 Υπάρχουν πολλά παραπάνω εν δυνάμει πόνυ στο χώρο από ότι εκπαιδευτές ή ιδιοκτήτες ή οδηγοί ή ιπποκόμοι. Ακόμη και αν θες να γίνεις πόνυ ίσως λόγω καταστάσεων να δοκιμάσεις και το να βρεθείς σαν οδηγός. Έτσι θα εστιάσεις περισσότερο στο πως να γίνεις καλύτερο πόνυ.

Αν έχεις οποιοδήποτε φόβο πρέπει να τον πεις ώστε να είναι γνωστός από την αρχή. Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στο άτομο που σου βάζει τις ιπποσκευές και να επιβεβαιώσεις ότι έχεις μιλήσει για όσα θέματα σου δημιουργούνται.

Ένα σημαντικό κομμάτι είναι η συμπεριφορά. Κανείς δεν μπορεί να σε εκμεταλευτεί. Είσαι ένα πραγματικό πόνυ οπότε αν κάποιος σε ενοχλήσει μπορείς να συμπεριφερθείς σαν ένα τέτοιο. Να κλωτσήσεις τα πόδια σου προς τα πίσω.Δεν περιμένει κανείς ούτε θα ενδιαφερθεί κανείς για το αν μιλήσεις.

Σαν πόνυ λοιπόν  δεν πρέπει να μιλάς. Ωστόσο ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσεις με τον οδηγό σου. Υπάρχει λοιπόν η γλώσσα του σώματος χωρίς να διασπάς τον ρόλο σου. Όταν θελήσεις να πεις κάτι τότε μπορείς να κάνεις κάποιο νόημα με τα χέρια σου ή να τα χτυπήσεις ανάλογες φορές κατω ώστε να κατανοήσει ο οδηγός σου ότι κάτι θέλεις να πεις. Τότε και εκείνος σαν σε πραγματικό άλογο σε οδηγεί κάπου ήρεμα και βάζει το αυτί του στο  στόμα σου και ψιθυρίζεις ότι θέλεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διδάξει ο οδηγός στο πόνυ του πως να λειτουργεί το σώμα του ή τα άκρα του για να επικοινωνήσει μαζί του.
 
Βεβαίως μπορεί να είσαι πόνυ ωστόσο όμως αξίζεις το σεβασμό και την παραδοχή της γενναιότητάς σου.Χωρίς τα πόνυ θα ήταν αδύνατο να συμβεί όλη αυτή η διαδικασία. Όταν κάποιος πρόκειται να οδηγήσει ένα πόνυ υπάρχει μια διαδικασία γνωριμίας. Πηγαίνει ο οδηγός κοντά στο πόνυ και του συστήνεται όπως θα πήγαινε και σε ένα πραγματικό άλογο. Του συμπεριφέρεται με σεβασμό και υπομονή όπως σε ένα άλογο που του επιτρέπει να το οδηγήσει και να το ιππεύσει.

Πέραν αυτού υπάρχουν και οι περιπτώσεις λοιπόν όπου ένα πόνυ έχει ιδιοκτήτη. Τότε μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να είναι οδηγός του. Εκεί ο εκπαιδευτής βοηθάει στην προετοιμασία και ο ιπποκόμος βοηθά χώρις κύριο ρόλο στην φροντίδα η στην οδηγία του πονυ. Όλη αυτή η διαδικασία έχει ως σκοπό τη διασκέδαση και σαφώς κανένα είδος μαστιγώματος που σκοπεύει σε κακομεταχείρηση και κανένα είδος κακοποίησης δεν έχει λόγο να λαμβάνει χώρο σε τέτοιες εκδηλώσεις.

 
  Οι οργανωτές λοιπόν δημιουργούν εκδηλώσεις για να συναγωνίζονται τα πονυ να ανταγωνίζονται με έπαθλα και να διασκεδάζουν εκείνα και οι ιδιοκτήτες τους και όσοι επιλέγουν και τους επιτρέπεται να βρίσκονται εκεί. Απαράβατος κανόνας είναι να σέβεσαι το χώρο και το ενδιαφέρον και την προσπάθεια των πόνυ και των οδηγών τους ώστε να βρίσκεσαι εκεί.

 Η ενδυμασία των πόνυ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ολοκλήρωσης της διοργάνωσης. Οπλές, χαλινάρια, ιπποσκευές, φορεσιές, οι επιγονατίδες ή ακόμα και οι μανδύες είναι κάποια από τα κομμάτια που απαρτίζουν την ενδυμασία ενός πόνυ. 

Το pony play και εν γένει το animal play είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να εκφράσουν οι άνθρωποι του  lifestyle μία εναλλακτική πλευρά πειθαρχίας και τον τρόπο τους να υπακούν και να δείχνουν την αφοσίωσή τους στον ιδιοκτήτη τους. Οι περισσότεροι μέσα από αυτό νοιώθουν ότι ανήκουν  σε μία Μ/s σχέση με έντονη  role play δυναμική  που τους κρατά συνέχεια στη διάθεση να εκτελούν εντολές για τον κατοχό τους.

 Για να μπορέσω να αισθανθώ και να καταλάβω την έννοια αυτού του άρθρου χρειάστηκε να εκπαιδευτώ μερικώς ώστε να μπορώ να κατανοήσω έννοιες και διδαχές. Οι πηγές σε αυτό το άρθρο είναι κομμάτια από άρθρα στις αναζητήσεις μου στο διαδίκτυο, απόσταγμα της προσωπικής μου εκπαίδευσης και κυρίως  γνώσεις και βοήθεια από Τον Εκπαιδευτή μου  Gorean Lord.

 Με εκτίμηση,
Safira_GL
bdsmhellas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: