13/4/13

Richard Branson: Γιατί θα ντυθεί γυναίκα ο ιδιοκτήτης της Virgin Air




Κάπου στη Μαλαισία, ένας ράφτης φτιάχνει μια  κατακόκκινη φούστα σε ένα μάλλον ασυνήθιστο μέγεθος. Και αυτό γιατί αυτή η φούσκα θα φορεθεί από τον σερ Richard Branson, τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Virgin Air.

Ο Branson, που λατρεύει να προσελκύει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας,  μας έχει συνηθίσει σε περίεργα αλλά και παράτολμα τεχνάσματα. Είναι, εξάλλου, το δημόσιο πρόσωπο του πολυσχιδούς ομίλου του και παίρνει αυτή τη δουλειά πολύ στα σοβαρά.

Όμως, έως τώρα, δεν είχε ντυθεί ποτέ γυναίκα. Και ο λόγος που καλείται να το κάνει, στις 12 Μαΐου, δεν είναι άλλος από ένα χαμένο στοίχημα.

Ο Branson είχε βάλει στα τέλη του 2010 στοίχημα με έναν ακόμα δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία των αιθέρων. Ο λόγος για τον  Tony Fernandes, της Air Asia Group. Οι δύο τους στοιχημάτισαν για την ομάδα της Formula 1 που θα  συγκέντρωνε περισσότερους βαθμούς.

Και το αποτέλεσμα; Η ομάδα Lotus του Fernandez κέρδισε εκείνη της Virgin.
Τώρα, ο Branson θα ταξιδέψει μαζί με τον Fernandez από το Περθ της Αυστραλίας στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Μάλιστα, η Air Asia θα πουλήσει τα εισιτήρια της πτήσης αυτής αντί 399 δολαρίων Αυστραλίας, ώστε ένα αεροπλάνο γεμάτο με επιβάτες να έχει την ευκαιρία να δει τον σερ Richard, με το κόκκινο ταγιέρ και  τις ξυρισμένες γάμπες, να αναλαμβάνει τα καθήκοντα αεροσυνοδού και να σερβίρει καφέ και τσάι.

Βέβαια, αφού πρόκειται για δύο δισεκατομμυριούχους, οι επιχειρηματίες αποφάσισαν να δώσουν στην πτήση φιλανθρωπικό χαρακτήρα. 100 δολάρια από κάθε θέση και το 10% των πωλήσεων που θα γίνουν εν πτήσει θα δοθούν από την Air Asia σε ίδρυμα για άρρωστα παιδιά της Αυστραλίας.

newmoney.gr