9/4/13

Oι gay σάουνες

Απλά, γρήγορα, καθαρά: To νέο ψωνιστήρι
 
 

'Oχι κάτι διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη ή αυτό που συνέβαινε πιο δειλά στην πρωτοπόρο σάουνα της Ξούθου. Οι σάουνες της Αθήνας, η Alexander και η Flex, ενώ έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα σύνεργα της ατμοκάθαρσης, είναι δύο χώροι που επισκέπτονται οι ομοφυλόφιλοι (κυρίως, αν και υπάρχουν και μεικτές βραδιές) της πόλης με στόχο τη σεξουαλική συνέυρεση – αυτό που άλλοτε έλεγαν ψωνιστήρι.


Πολυώροφα, μοντέρνα κτίρια που λειτουργούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο Γιώργος, 30 χρόνων, μου τις διαχωρίζει. «H Alexander είναι πιο μοντέρνα κι έχει πολλές και διαφορετικές βραδιές. Η Flex είναι για πιο bear και old fashion καταστάσεις».

Το πρόγραμμα είναι απλό: στην είσοδο υπάρχει ένα εισιτήριο (€12) που με αυτό παίρνεις σαγιονάρες, μια πετσέτα κι ένα κλειδί για το ντουλάπι στο οποίο θα αφήσεις τα ρούχα σου. Μέσα κυκλοφορούν διάφορες ηλικίες, μόνο με την πετσέτα. Υπάρχουν σουηδικές ξύλινες σάουνες και χώροι για σπα και ατμόλουτρο.

Παράλληλα, υπάρχουν και πιο σκοτεινοί χώροι, που χρησιμεύουν αυστηρά για σεξ. Δεν κυκλοφορούν πολλά ζευγάρια, ούτε όμως και πολλές ντροπές. Πολλά γίνονται μπροστά στα μάτια σου. Υπάρχει μπαρ και κάτι σαν εστιατόριο, λίγοι όμως τα χρησιμοποιούν.

Αποκλειστικός στόχος είναι να βρουν την επαφή (ή τις επαφές) της μιας νύχτας. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα υπάρχει κοσμοσυρροή. Μετά τα κλαμπ, πολλοί πάνε εκεί να βγάλουν τα μάτια τους». Να σημειωθεί πως και στις δύο σάουνες λειτουργεί και ξενοδοχείο για τις πιο διακριτικές ψυχές.

— Γ.Β.

www.lifo.gr