11/4/13

Bless Me Father, I Have Sinned..

Οι βλάσφημες καλόγριες του Milo Manara
 
 
 
To 1669 εκδίδεται στο Παρίσι το έργο ενός ανωνύμου συγγραφέως: "Οι επιστολές μιας Πορτογαλίδας Μοναχής" ( Les Lettres Portugaises). Το βιβλίο πωλέιται σχεδόν κρυφά για παμπολλά χρόνια, και διακινείται κυρίως χέρι με χέρι, σαν ένα είδος πρώιμης πορνογραφίας.

Οι περισσότεροι μελετητές σήμερα καταλήγουν στο ότι το- σοκαριστικό για την εποχή του- ερωτικό μυθιστόρημα γράφτηκε τελικά από τον Gabriel-Joseph de La Vergne (1628-1685), έναν διπλωμάτη, γραμματέα του Πρίγκιπα του Conti, και προσωπικού φίλου της Madame de Sévigné, των Παρισίων.

Το μυθιστόρημα ανήκει σ' ένα είδος επιστολικής φαντασίας, με τη μορφή πέντε υποτιθέμενων επιστολών μιας πορτογαλίδας μοναχής, στον γάλλο εραστή της Μαρκήσιο Ντε Chamily.


Το 1997 ο Milo Manara - φυσικά-  ξεκινάει μια σειρά εικονογραφήσεων με βάση το πρωτότυπο κείμενο του 1669.
Η σειρά ολοκληρώνεται το 2000 με δύο συλλεκτικούς - υπογεγραμμένους κι αριθμημένους σε περιορισμένα αντίτυπα - τόμους, και με μερικές από τις πιο δυνατές ερωτικές εικόνες καθολικών καλογριών στην ιστορία..

Amen.

Άλκηστη Γεωργίου


 





 
 

Love Letters of a Portuguese Nun, (1977), Jess Franco


Το 1977 ο καλτ σκηνοθέτης  Jess Franco, γνωστός για τα horror b-movies του όπως τα αξεπέραστα  Vampyros Lesbos,  Oasis of the Zombies, The Awful Dr. Orlof κ.α., γυρίζει το Love Letters of a Portoguese Nun.

Η 16χρόνη Μαρία αναγκάζεται να μονάσει στο μοναστήρι της Serra D'Aires, το οποίο διοικείται κρυφά από Σατανιστές. Ο εξομολογητής της, σε συνεργασία με τη Αγία Ηγουμένη, βασανίζουν την άτυχη και θεοσεβούμενη Μαρία, και την εξαναγκάζουν να κάνει σεξ με άντρες, γυναίκες, ακόμα και με τον Διάβολο. (!)

Μπορείτε να το δείτε (σε πολύ χάλια ντουμπλάρισμα), εδώ: