10/4/13

Απόψε το βράδυ η ταινία "Milk" στην τηλεόραση (υποψήφια για λογοκρισία)


Απόψε στο Mega στις 23:40 θα προβληθεί η βιογραφική ταινία Milk.
Είναι θετικό το γεγονός ότι το κανάλι επέλεξε να προβάλει ταινία η οποία δείχνει φιλιά μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, παρά τα συνεχή πρόστιμα από το ΕΣΡ σε τέτοιες σκηνές.

Ελπίζουμε το Mega να μην λογοκρίνει τις εν λόγω σκηνές σκηνές, και αν δεν το κάνει, να μη λογοκριθεί και τιμωρηθεί με πρόστιμο, ως είθισται.

Χάρβεϊ Μιλκ

Τετάρτη 10/4 στις 23:40
MILK
Βιογραφική
Αμερικανική παραγωγή του 2008
Σκηνοθεσία:
Γκας Βαν Σαντ

Παίζουν: Σον Πεν, Τζος Μπρόλιν, Τζέιμς Φράνκο
Διάρκεια: 128 λεπτά

Περιγραφή: Ο Χάρβεϊ Μιλκ ήταν ένας ακτιβιστής πολιτικός, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος άντρας που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην Καλιφόρνια. ‘Εχοντας κουραστεί να κρύβεται, ο Χάρβεϊ παρατά την υψηλόμισθη δουλειά του στην Γουόλ Στριτ και πηγαίνει στο Σαν Φρανσίσκο για να μείνει με τον εραστή του Σκοτ. Εκεί, το φωτογραφείο που διατηρεί θα γίνει το σημείο συνάντησης αρκετών ανθρώπων της κοινότητας, που αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλο μέρος να συγκεντρώνονται, όντας στερημένοι των πολιτικών τους δικαιωμάτων από την στενόμυαλη και συντηρητική κοινωνία. Ο Χάρβεϊ γίνεται η φωνή αυτής της σιωπηλής πλειοψηφίας, αποκτώντας μάλιστα φανατικούς υποστηρικτές. Το 1978 όμως θα έχει άδοξο τέλος, αφού θα δολοφονηθεί μαζί με τον δήμαρχο της πόλης από έναν άλλο δημοτικό σύμβουλο, τον Νταν Γουάιτ.

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Σον Πεν δίνει απέσπασε το ‘Οσκαρ Α αντρικού ρόλου για την συγκλονιστική ερμηνεία του ως Χάρβεϊ Μιλκ , ενώ η ταινία απέσπασε το ‘Οσκαρ πρωτότυπου σεναρίου.  Επίσης ήταν υποψήφια για ‘Οσκαρ: κοστουμιών, σκηνοθεσίας, μοντάζ, μουσικής, καλύτερης ταινίας και Β αντρικού ρόλου (Τζος Μπρόλιν).

Mega







Δεν υπάρχουν σχόλια: