19/3/13

Α BDSM Master tribute

Ο Κωνσταντίνος είναι από 18 χρονών bdsm master. Από τότε περάσανε αρκετά χρόνια.Ο Κωνσταντίνος δεν δίστασε στιγμή να μας αποκαλύψει την ιδιαιτερότητα, αυτής της σεξουαλικής έκφρασης, τους ρόλους της αλλά και τους κανόνες της. Πρόκειται για έναν μορφωμένο, δραστήριο και επιτυχημένο νέο άνθρωπο ο οποίος φυσικά και δεν διαφέρει από κανέναν άλλο άνθρωπο της ηλικίας του, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως. Και το αναφέρουμε γιατί χαρακτηριστικά μας είπε (και δικαιολογημένα για εμάς, μιας και λίγοι έχουν γνώση του bdsm στην Ελλάδα) "Το να είσαι Master στον χώρο του bdsm, δεν σημαίνει ότι είσαι τέρας"Την επόμενη εβδομάδα, BDSM μέρος 3 "Μαστίγωμα και BDSM" Μην το χάσετε!


 


Greeceladies: Κωνσταντίνε, τι είναι τελικά το bdsm, που τόσος λόγος γίνεται γύρω από το όνομα του τον τελευταίο καιρό;
Κωνσταντίνος: Είναι τρόπος ζωής. Είναι ένα σενάριο και ακριβώς όλος ο κόσμος του bdsm πατάει πάνω σε σενάρια φαντασιώσεων. Οτιδήποτε έχει να κάνει στην Ελλάδα γύρω από το σεξ είναι παρεξηγημένο. Έτσι ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σε αυτό. Αυτό για αυτούς που δεν το γνωρίζουν, έτσι;

Greeceladies: Εσύ είσαι Κυρίαρχος. Τι σημαίνει αυτό;
Κωνσταντίνος: Να ορίσουμε, τι σημαίνει Κυρίαρχος. Υπάρχει η άποψη, ότι Κυρίαρχος είναι αυτός που κυριαρχεί σε κάποιον άλλον. Είναι τελείως λανθασμένη αυτή η άποψη. Και για πιο λόγο; Για μένα προσωπική μου άποψη, Κυρίαρχος είναι αυτός που κυριαρχεί πρώτα στον εαυτό του. Δηλαδή, κάποια στιγμή θα πρέπει να διακρίνει κάποια πράγματα σε ένα παιχνίδι, στο οποίο θα πει «μέχρι εδώ πάμε, αρκεί» για αυτό ονομάζεται Κυρίαρχος. Διακρίνει τα όρια, τα ξέρει. Ακόμη και να μην τα ξέρει, όπως όταν γνωρίζουμε κάποιον και την ίδια μέρα πηγαίνουμε στο κρεβάτι μαζί του, υπάρχουν οι λέξεις ασφάλειας, τις οποίες θα σου πει ο υποτακτικός. Εκεί θα πρέπει να έχεις την πειθαρχία ως κυρίαρχος, να πεις στον εαυτό σου «μέχρι εδώ γιατί μου το είπε».Γνωρίζει δηλαδή πού να σταματήσει και γιατί

Greeceladies: Όπως, ένα χρώμα; Κόκκινο; Έχουμε ακούσει ότι είναι οι πιο κοινές λέξεις που χρησιμοποιούνται.
Κωνσταντίνος: Οποιαδήποτε λέξη, αρκεί να είναι η συμφωνημένη, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Greeceladies: Εσύ πότε κατάλαβες ότι το bdsm, είναι ο δικός σου τρόπος ζωής;
Κωνσταντίνος: Εμένα μου το έβγαλε μια κοπέλα στα 18 μου. Κάναμε απλό σεξ. Μου έβαλε τα χέρια μου στον λαιμό της και μου είπε «σφίξε με» Εκεί μου ξύπνησαν εικόνες, φαντασιώσεις, ένστικτα. Έκατσα και το έψαξα, μίλησα και με κάποιον φίλο που υπολόγιζα πως είχε σχέση με αυτό. Ευτυχώς έπεσα σε άνθρωπο που γνώριζε καλά τον χώρο. Ενημερωμένο και θα τον έχω πάντα στην εκτίμηση μου.

Greeceladies: Σου μίλησε για τα όρια που πρέπει να θέσεις;
Κωνσταντίνος: Τα όρια σου, δεν τα ξέρεις ποτέ. Τα αναπτύσσεις. Και είναι ανάλογα με το κάθε άτομο που παίζεις περισσότερο και τις αντοχές Υπάρχουν άτομα που σου βγάζουν περισσότερη εμπιστοσύνη. Και είτε παίζεις για να ικανοποιήσεις την έλλειψη αυτού του παιχνιδιού, γιατί δεν το βρίσκεις κάθε μέρα… Για αυτό και ήταν ανάγκη να δημιουργηθούν κοινότητες.

Greeceladies: Εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν κοινότητες;
Κωνσταντίνος: Ναι υπάρχουν. Με τα καλά τους και τα στραβά τους. Όπως άλλωστε οι περισσότερες κοινότητες στην Ελλάδα…

Greeceladies: Μπορούν όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη;
Κωνσταντίνος: Όχι δεν είναι έτσι. Και στο εξωτερικό, είναι πολύ κλειστό. Συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Ένα παράδειγμα. Για να μπεις σε κάποιες λέσχες και να παίξεις (όπως έχουμε εδώ στην Ελλάδα τους swingers) θα πρέπει να σε προτείνουνε τουλάχιστον 2 άτομα. Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Υπάρχουν μόνο κάποια forums, στα οποία μπορείς να μπεις, να γράψεις και να γνωριστείς με κόσμο, χωρίς καμία άλλη απαίτηση. Εδώ όλα μέσω forum, internet, ενώ στο εξωτερικό είναι λέσχες.

Greeceladies: Και όταν μπεις σε αυτά τα forums. Μπορείς να πάρεις κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα σου;
Κωνσταντίνος: Δεν θα απαντήσω σε αυτό. Αλλά για να μην στο αφήσω τελείως αναπάντητο, θα σου πω ότι σε έναν χώρο, όταν μπαίνει το χρηματικό κομμάτι μέσα, σπάει αυτή η ομορφιά που έχει, όταν κάποιος αγαπάει πραγματικά αυτό που ψάχνει. Συγκεκριμένα θα σου πω ότι, συνήθως είναι άνδρες υποτακτικοί. Και γενικότερα το λέω σε οποιοδήποτε νέο άνθρωπο , έχω την άνεση να συζητήσω, ειδικά στα υποτακτικά άτομα, είναι να μην χάνουν την αξιοπρέπεια τους, από την ανάγκη τους για παιχνίδι. Σαν άνθρωποι… Οι στιγμές που περνάει ένας υποτακτικός, όταν παίζει, για να το καταλάβεις είναι όπως περνάει ένας ναρκομανής, όταν έχει πάρει την δόση του. Είναι το περιβόητο subspace, όπου συνήθως για να βιώσουν αυτές τις στιγμές χάνουν την αξιοπρέπεια τους. Το παρακάνουνε, ευτελίζοντας την αξιοπρέπειά τους.

Greeceladies: Σε περίπτωση που 2 άνθρωποι διαλέγουν αυτό τον τρόπο ζωής και συζούν, πως λειτουργεί αυτό;
Κωνσταντίνος: Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, τις σχέσεις και τις συμβιώσεις. Ένα άλλο παράδειγμα. Κάποιος ο οποίος απολαμβάνει να πονάει σε ένα παιχνίδι, δεν σημαίνει ότι όταν έχει πονοκέφαλο, ερεθίζεται. Οπότε πρέπει να υπάρχει μια αντίστοιχη ατμόσφαιρα. Ούτε όταν γυρίσει κουρασμένος θα πρέπει να είναι υποχρεωμένος να ζήσει σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν βάλει…Θεμιτό και ανθρώπινο μια σχέση να μην λειτουργεί μόνιμα έτσι. Και αυτό που ονομάζουμε 24-7 (24 ώρες-7 μέρες την εβδομάδα) για μένα δεν υπάρχει. Ίσως υπάρχει για άτομα που δεν πάνε για δουλειά…

Greeceladies: Όταν δεν υπάρχει η κούραση, πως λειτουργεί το ζευγάρι;
Κωνσταντίνος : Ανάλογα την «συμφωνία». Δεν υπάρχουνε κανόνες και εγχερίδια συμπεριφοράς. Κανόνες υπάρχουν μόνο μέσα στο παιχνίδι, για να διαφυλάσσουν την ακεραιότητα των 2 ατόμων ψυχική και σωματική. Οτιδήποτε άλλο συμφωνούνε και οι 2 το κάνουν.

Greeceladies: Όπως; Υπάρχουν και τα ανάλογα εργαλεία…
Κωνσταντίνος: Φαντάσου 2 άτομα. Υπάρχουν παιχνίδια για οποιονδήποτε ρόλο, μπορείς να φανταστείς. Όσο υπάρχει η ανάγκη του ανθρώπου για παιχνίδι, υπάρχει και η αντίστοιχη αγορά που πρέπει να το υποστηρίξει. Εγώ τα περισσότερα τα φτιάχνω. Μαστίγια. Δέσιμο με χειροπέδες.

Greeceladies: Και σε όλα αυτά τα παιχνίδια υπάρχουν και οι safe words που έχουν συμφωνηθεί;
Κωνσταντίνος: Ναι. Συνήθως είναι κόκκινο, κίτρινο ή λεμόνι, πορτοκάλι ή άσχετες λέξεις που και αυτές δηλώνουν κάτι αντίστοιχο του έλεος και του ήμαρτον.
πράσινο-κίτρινο-κόκκινο. Αντίστοιχα σημαίνουν: πράσινο όλα καλά, κίτρινο μην σταματάς αλλά μην το ανεβάσεις είτε σε ρυθμό είτε σε ένταση, κόκκινο σημαίνει STOP ΤΩΡΑ!
 
 

Greeceladies: Στο σπίτι, ενός bdsm ζευγαριού, τι θα βρούμε;
Κωνσταντίνος: Πολλά κρυμμένα πράγματα. Κρυμμένα γιατί πως θα σου φαινόταν να μπεις σε ένα σπίτι και να δεις, ένα σταυρό περιορισμού για βασανιστήρια, αλυσίδες, κολάρα… Αυτά δεν τα αφήνεις εκτεθειμένα στους επισκέπτες, τους λεγόμενους vanilla («ξενέρωτους»). Εγώ έχω ένα τέτοιο σταυρό (St. Andrews Cross), κάτω από το κρεβάτι μου. Δένεις χέρια, πόδια και εκεί μπορείς να παίξεις. Άλλα παιχνίδια είναι οι χειροπέδες, μαστίγια, βέργες, σταυροί. Ότι έχεις δει σε ένα sexshop ή έχεις φανταστεί

Greeceladies:Όταν ένας υποτακτικός συμπεριφερθεί καλά στον κυρίαρχο. Πως ανταμείβεται;
Κωνσταντίνος: Συνήθως ανταμείβεται από την προσοχή που του δίνει ο κυρίαρχος. Ανάλογα την εκπαίδευση υποταγής που κάνεις σε ένα άτομο. Πολύ καλή ερώτηση αυτή…Παράδειγμα πάλι. Μπορεί να είναι μια βόλτα έξω. Μπορεί απλά να κάνεις το pony training... Βγάζεις κάποιον έξω και μετά για να τον ευχαριστήσεις του δίνεις έναν κύβο ζάχαρη. Όπως θα έκανες σε ένα αλογάκι. Συνήθως σαν μόνιμη επιβράβευση-αναγνώριση στον υποτακτικό είναι το περιβόητο κολάρο. Αυτός είναι ο στόχος ενός υποτακτικού. Να φτάσει να του δώσει ο κυρίαρχος ένα κολάρο.

Greeceladies: Σημαίνει ιδιοκτησία. Σωστά;
Κωνσταντίνος : Ακριβώς. Το τατουάζ επίσης. Αν και το τατουάζ είναι λίγο δύσκολο. Σε μια σχέση δεν ξέρεις τι θα προκύψει. Να κυκλοφορείς με αρχικά στο σώμα σου, σε μια σχέση που δεν υφίσταται πλέον; Όπως και το σημάδεμα. Με το σίδερο. Το μαρκάρισμα (branding). Αυτό εγώ, εδώ στην Ελλάδα το έχω δει πάρα πολύ σπάνια. Έχει γίνει όμως.

Greeceladies: Οι βαθμοί επικινδυνότητας, που μπορεί να έχει αυτό το παιχνίδι;
Κωνσταντίνος: Ότι μπορείς να φανταστείς. Για αυτό πρέπει να προσέχεις και να γνωρίζεις πράγματα.

Greeceladies: Τα εργαλεία σου;
Κωνσταντίνος: Εκτός από τα εργαλεία σου θα πρέπει να γνωρίζεις και ανατομία. Οφείλεις να ξέρεις. Δεν μπορείς να μαστιγώνεις στα νεφρά, στον αυχένα και στα πλευρά! Δεν μπορείς να κάνεις παιχνίδια ασφυξίας, όταν δεν γνωρίζεις. Εγώ επειδή είχα την ευτυχία να ασχοληθώ με πολεμική τέχνη απο πολύ μικρή ηλικία γνωρίζω από ανατομία, με βοήθησε. Αλλά από κει και πέρα υπάρχει άγνοια στην Ελλάδα. Πάρα πολύ άγνοια, που αργά αλλά σταθερά θέλω να πιστεύω ότι αλλάζει.

Greeceladies: Όσοι ενδιαφέρονται, έχουν αυτή την προτίμηση. Πως μπορούν να ενημερωθούν;
Κωνσταντίνος :Υπάρχουν κάποια σεμινάρια, στο εξωτερικό, τα οποία σου μαθαίνουν από bondage,από το τι σκοινί θα διαλέξεις μέχρι που το δένεις και που όχι. Το μαστίγωμα, τα μαστίγια, οτιδήποτε έχει να κάνει με άσκηση βίας πάνω στον άλλον. Το αντίστοιχο θέλω να το κάνω και εγώ στην Αθήνα.

Greeceladies: Νομίζω πως ήρθε η ώρα να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα…
Κωνσταντίνος: Ναι! Τα πράγματα είναι απλά. Όπως ένα κανονικό ζευγάρι φιλιέται αγκαλιάζεται, έτσι υπάρχει για εμάς το αντίστοιχο «χαμούρεμα» για να φτάσουμε να κάνουμε σεξ. Το μαστίγιο το δέσιμο. Μια έκφραση εναλλακτικού ερωτισμού. Και το κολάρο, που για μένα δεν κάνει καμιά διαφορά γιατί μπορεί να το χάσεις σε δευτερόλεπτα, είναι σαν ένας γάμος. Το επίσημο δαχτυλίδι. Επίσης πάνω σε αυτό να σου πω πως όταν μαζεύονται τα μέλη μιας κοινότητας δεν ακουμπάς, ποτέ το κολάρο κάποιας, ανήκει αλλού.

Greeceladies: Κλείνοντας αυτή την συνέντευξη Κωνσταντίνε, θα ήθελα να μου πεις τις βασικές αρχές που διέπουν αυτό τον χώρο.
Κωνσταντίνος: Υπάρχουν 3 πολύ βασικές λέξεις για μένα και θα έπρεπε και για το σύνολο :
1.Ασφάλεια. Παίζεις πάντα με ασφάλεια. Όταν νιώσεις ότι δεν την έχεις, διακόπτεις το παιχνίδι ΑΜΕΣΑ! Και από τα 2 μέρη πρέπει να συμβαίνει αυτό.
2.Η λογική. Τα παιχνίδια που κάνεις πρέπει να έχουν λογική. Δεν μπορώ να κάνω κακό σε μια υποτακτική επειδή είναι υποτακτική, ούτε να μην την σέβομαι επειδή δηλώνει υποτακτική
3.Η συναίνεση. Πρέπει να συμφωνούν και οι 2 για αυτό. Με αυτά τα 3 στοιχεία παίζεις. Αν λείπει κάτι από αυτά, δεν είναι bdsm, αλλά κάτι άλλο. Με τις αντίστοιχες επιπτώσεις. (Μας δείχνει το τατουάζ του) Είναι τρισκέλιον. Αυτό σημαίνει, όλα τα παραπάνω και εγώ τα έχω επάνω μου.

Greeceladies: Ευχαριστούμε για την ενημέρωση και ευχόμαστε να κάνεις σύντομα το σεμινάριο.
Κωνσταντίνος: Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ και σας περιμένω να το παρακολουθήσετε