21/2/16

SaMe Place Dungeon: Αυτή είναι η αλήθεια μας

"Η ιστορία με το πέρασμα του χρόνου διαστρεβλώνεται,  
ενώ ο μύθος εξελίσσεται στο σημείο που γίνεται πραγματικότητα."

 SM Art Lady and Mistress D 2006

Τελευταία πολλά γράφονται για το dungeon SaMe Place. Όσοι αγαπήσαμε και αποκομίσαμε πολλές εμπειρίες από αυτόν τον χώρο, βλέπουμε να γίνεται μια προσπάθεια να ξαναγραφτεί και να αλλοιωθεί η ιστορία του....

 Αυτό το γεγονός με οδήγησε να γράψω αυτό το κείμενο με σκοπό να παραμείνει ένα γραπτό που να ξεκαθαρίζει τα πράγματα και τα βάζει στη θέση τους. Δεν έχω σκοπό ούτε να μπω σε αντιπαραθέσεις, ούτε να ξεκινήσω διαγωνισμούς δημοτικότητας. Ο σκοπός μου είναι, μια ειλικρινής αφήγηση του τι έγινε από έναν άνθρωπο που αφιέρωσε μέρος της ζωής του στο SaMe Place και που έχω δώσει μεγάλο μέρος του εαυτού μου σε αυτό και κατ΄ επέκταση στο BDSM. Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, είναι δικαίωμά του. Η αλήθεια όμως είναι μια και το σχέδιο να ξαναγραφτεί η ιστορία του BDSM στην Ελλάδα για να εξυπηρετήσει προσωπικούς στόχους, συμφέροντα και ατζέντες είναι μια άσκηση στη ματαιότητα, γιατί πολύ απλά, η αλήθεια είναι καταγεγραμμένη και γνωστή σε πάρα πολλούς, οι οποίοι ακόμα θυμούνται. Υπάρχουν και σχετικές δημοσιευμένες αναρτήσεις στο greekbdsmcommunity, στο επίσης ιστορικό forum της εποχής, που τότε διέπρεπε. Χρειάζεται λοιπόν ακόμα κάτι πολύ περισσότερο από πονηριά, ματαιοδοξία, κατακίτρινη δημοσιογραφία και καθαρός ντετερμινισμός για να αλλάξουν τα όσα έχουμε ζήσει και τα όσα προσωπικά έχω βιώσει για να αλλάξει η ιστορία του SaMe Place και του BDSM στην Ελλάδα.

Το SaMe Place, το πρώτο μεγάλο και πιο ιστορικό dungeon BDSM στην Ελλάδα, ξεκίνησε το 2006 στην οδό Μάρνη, σε ένα υπέροχο πολυτελές οροφοδιαμέρισμα, σε πρώην γραφεία χρηματιστηριακής. Μέσα σε αυτόν τον χώρο, εκτός απο αγάπη και πάθος για την τελειότητα, είναι γεγονός πως έπεσαν και αρχκετά χρήματα, προκειμένου το dungeon να γίνει ένα απο τα Top στην Ευρώπη, όπως έλεγαν πως ήταν άτομα ακόμα και απο το εξωτερικό. Σήμερα έχει μεταφερθεί σε άλλο χώρο, κοντά στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο ιστορικό κέντρο. Ένας τέτοιος χώρος παιχνιδιού και συγκεντρώσεων για τα άτομα του χώρου, ήταν πολλά χρόνια το όνειρο μου, πριν ακόμα ασχοληθώ σαν επαγγελματίας. Τότε που αναγκαζόμουν να ταξιδεύω στο εξωτερικό για να ζω τις φαντασιώσεις μου σε παρόμοια δημόσια dungeon. Ακόμα και το όνομα του SaMe Place δεν είναι τυχαίο. Τιμής ένεκεν έδωσα στον χώρο μου, το όνομα του πρώτου dungeon που επισκεύθηκα SamePlace και που λειτουργεί ακόμα και σήμερα στην λατρεμένη μου πόλη, το Amsterdam και έχω απο εκεί πολλές όμορφες αναμνήσεις.

Εξ αρχής, είχα στη σκέψη μου να δημιουργήσω ένα πολυχώρο για δραστηριότητες όπως παιχνίδι, συγκεντρώσεις, πάρτυ και ως στέκι για τον κόσμο του χώρου του BDSM, που χάρη στα chat room και αργότερα στα φόρουμ, είχαμε αρχίσει να γνωρίζει ο ένας τον άλλον και να δημιουργούμε παρέες. Ήταν και είναι δε ένας ιδιαίτερος χώρος, που μπορούσε ο οποιοσδήποτε να χρησιμοποιήσει για να εκφραστεί μέσα από το BDSM, είτε ζευγάρι είναι αυτό, είναι μεμονωμένα άτομα με επαγγελματίες και μη.

Την Mistress D την γνώρισα το 2003 τυχαία, μέσω κοινού μας γνωστού και την κάλεσα σε ένα πάρτυ που είχα κάνει στο σπίτι μου. Εκείνη τότε, ήταν ήδη μια καλή και γνωστή επαγγελματίας που οι περισσότεροι την ήξεραν ώς "Κυρία Κατερίνα". ΄Ηταν όμως άγνωστη στους lifestyler του χώρου, ίσως επειδή δεν έκανε χρήση του διαδυκτίου που είχε αρχίσει να μπαίνει δυναμικά στην ζωή μας. Ουσιατικά, δεν την γνώριζαν, όσοι δεν είχαν σχέση με το επαγγελματικό Domination. Η Mistress D με είχε ενημερώσει, πως πριν την γνωρίσω είχε ένα επαγγελματικό χώρο με άλλες κυρίες, κάπου στον Πειραιά και ύστερα στην Καλλιθέα, αλλά που πλέον τότε, είχαν κλείσει.

Εγώ ήμουν lifestyle Mistress, αρκετά γνωστή από πολλές δραστηριότητες μου. Διοργάνωνα πριβέ πάρτυ στο σπίτι μου ή σε μικρά μαγαζιά έκανα συναντήσεις με άτομα του χώρου που τα είχα γνωρίσει μέσα από τα chat room που διέπρεπαν τότε και επίσης διατηρούσα γνώστες ενημερωτικές ιστοσελίδες με θέμα τα φετίχ, το BDSM και τις εκφράσεις τους. Τότε ακόμα....ούτε που είχα φανταστεί πως θα ασχολιόμουν επαγγελματικά με τον χώρο.

Τα σχέδια μου άλλαξαν πολύ ξαφνικά και αναπάντεχα, όταν για κάποιους σοβαρούς λόγους, αναγκάστηκα να γίνω επαγγελματίας Αφέντρα και να αφήσω πίσω μια καλή καριέρα που είχα κτίσει. Τότε ήταν που ζήτησα την βοήθεια της Mistress D, πάνω σε θέματα τα οποία εγώ σαν lifestyle Mistress δεν γνώριζα και αφορούσαν την επαγγελματική Γυναικεία Κυριαρχία. Έτσι όταν άνοιξα τον χώρο το 2006 στην Μάρνη έγινε μια πολύτιμη συνεργάτιδα μου εξ αρχής και την έκανα γνωστή αμέσως μέσω διαδυκτίου, σε άτομα που δεν την είχαν γνωρίσει έως τότε. Θεωρούσα πως ήταν αξιόλογη και πως είχε πολλά να δώσει. Φυσικά δεν έπεσα έξω! Για μένα υπήρξε μια τρομερή δασκάλα-Mentor, που δεν νομίζω να υπήρχε δεύτερη στην Ελλαδα. Όμως θα διευκρινήσω πως το μισθωτήριο του χώρου, όπως επίσης και όλα τα πάγια και άλλα έξοδα που αφορούσαν τον χώρο του dungeon, τα είχα επωμισθεί εγώ, αφού ο χώρος μου ανήκε και ουδέποτε δεν συνέβαλε κανένας σε αυτά.

Μετά από ενάμιση χρόνο περίπου πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ μας, κάπου το 2007, η Mistress D αποχώρησε από το SaMe Place για λόγους που δεν είναι του παρόντος να συζητήσω. Έχοντας αποχωρήσει με τα προσωπικά της αντικείμενα και με τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται, το SaMe Place έπρεπε να ξεκινήσει ξανά από την αρχή, σχεδόν από το μηδέν. Ευτυχώς, ότι ήταν να πάρω απο την συνεργασία μας, το είχα πάρει και το είχα αποθηκεύσει στο μυαλό και στην καρδιά μου. Με πολύ κόπο κατάφερα να το ξαναστήσω να το κάνω βιώσιμο και να το μετατρέψω σε έναν πραγματικό πολυχώρο BDSM, όπως τον οραματιζόμουν από την αρχή.

Ήταν η εποχή των munch, των μεγάλων πάρτυ και την δημιουργίας της ομάδας Absolute Fetish, μιας ομάδας από performers BDSM, οι οποίοι δεν ήταν επαγγελματίες, αλλά γνήσιοι, γεμάτοι κέφι, BDSMερ που έκαναν το κέφι τους. Κανείς δεν θα ξεχάσει την πρώτη συνάντηση της ομάδας στο ευρύχωρο σαλόνι, όπου γύρω από το τραπέζι 50 άτομα οργανώθηκαν για πρώτη φορά για να συμμετέχουν στην πρώτη Erotica. Ιστορίες για αυτή την συνάντηση, για τις ατάκες και τους ξεχωριστούς ανθρώπους ακούγονταν για πολλά χρόνια, ακόμα και σήμερα.

Παράλληλα, το άλλο μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας του SaMe Place ήταν τα θρυλικά πάρτυ που διοργάνωνα στον χώρο για πολύ καιρό, για τους φίλους. Αυτά έφεραν σε επαφή τα άτομα του χώρου, δημιούργησαν καλές σχέσεις και προσέφεραν διασκέδαση και μια πραγματική επαφή με το αντικείμενο, που ξεπερνούσε την θεωρία και την ιντερνετική προσέγγιση και έδωσαν την δυνατότητα για προσωπική έκφραση ή καλλιτεχνική συμμετοχή σε κοινά δρώμενα και επιδείξεις τεχνικών και παιχνιδιών που δεν είχαν πάντα τη δυνατότητα να δουν. Η δε συμμετοχή σε αυτές, ήταν μεγάλη. Πολλές φορές ξεπερνούσε την δυνατότητα του ίδιου του χώρου να φιλοξενήσει τον κόσμο αυτό και έφτασε και κάποια στιγμή και τα 80 άτομα. Τα πιο θρυλικά όμως πάρτυ ήταν τα prive. Εκεί πραγματικά το SaMe Place έλαμψε και υπήρχε η τάση να θέλουν να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι σε αυτά.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του SaMe Place μετά την αποχώρηση της Mistress D, ήταν η έλευση μιας από τις πιο ταλαντούχες, ερωτικές και απελευθερωμένες Domina που προσωπικά είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνεργαστώ, της Domina Lola. Η αγαπημένη μου Lola είναι ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει τα πρώτα της βήματα με το SaMe Place και η παρουσία της έδωσε μεγάλη ώθηση σε αυτό, αλλά και τον ίδιο τον χώρο του BDSM. Η δε εκπληκτική της μεταμόρφωση μέσα σε ένα περίπου χρόνο από μια όμορφη και δυναμική Domina σε μια πραγματική ερωτική Θεά, χάρη στο κέφι, την εξυπνάδα της και τον διάχυτο ερωτισμό της, με την υποστήριξη μιας αρκετά μεγάλης ομάδας ανθρώπων που την στήριξαν και την αγάπησαν και την είδαν να ανθίζει σε αυτό που είναι σήμερα! Υπήρξε δε ένας από τους βασικούς λόγους της ωρίμανσης και της εξέλιξης του SaMe Place στον θρυλικό χώρο που έγινε έως και σήμερα και γι αυτό θα την έχω πάντα στην καρδιά μου. Από εκεί και πέρα, από την παρουσία της Lola και μετά, το SaMe Place πέρασε σε ένα άλλο επίπεδο. Εδώ θα ήθελα να πω για την ιστορία, πως η Domina Lola υπήρξε κατά το ήμισυ συνιδιοκτήτρια στο Same Place για ένα διάστημα, σχεδόν μέχρι που αποχώρησε και άνοιξε τα φτερά της για να "ταξιδέψει" μόνη της με όσα εφόδια είχε αποκομίσει από την συνεργασία μας στον χώρο...Φυσικά πέτυχε και έχει πάντα την αγάπη και τον θαυμασμό μου!

Από αυτόν τον χώρο, πέρα απο την Domina Lola πέρασαν και πολλές άλλες pro Domina και Mistress που αξίζει να αναφερθούν: Η γλυκιά Elektra Galanou όπου έκανε και τα πρώτα της βήματα ως Domina, ή εκρηκτική Domina Ornella, η γαζέλα Lady Mystery, η θεωρητική Mistress Artemis Diana, η αυστηρή Mistress Artemis, η εξωτική Domina Latoya, η πανέμορφη Κassandra Domme, η Miss Kitty, η πληθωρική LadyTara, η λυγερόκορμη Domina Hebe, η αυταρχική Domina Iris, η εξαιρετική Victoria lass, η κεφάτη Dominique, η Goddess Nasia, η Eleni von Mondlicht και τελευταία στον νέο χώρο πέρασαν και άφησαν το στίγμα τους οι Αφέντρες Sofia Mysteria, Αφέντρα Natasha, Bella Donna, Miss Melina. Τώρα τον στηρίζουν οι γνωστές πλέον Αφέντρες Varoni Anastasia η Domina Aida, η Mistress Phaedra, και η Mistress Nana όπως επίσης και οι guest Mistress Elena Sereti, Eva Liapaki, Artemis Diana κ.α. Όλες τους ήταν και είναι μοναδικές! Έβαλαν το προσωπικό τους στίγμα, την ομορφιά, τις γνώσεις, την διάθεση για μάθηση, το προσωπικό τους στυλ και όλες τους εκπροσώπησαν το χώρο επάξια, είτε εντός του χώρου, είτε με τα show που χάρισαν στο Αθηναϊκό κοινό και όχι μόνο.

Για την ιστορία, η Mistress D, επέστρεψε δύο φορές ακόμα και συνεργάστηκε κατά καιρούς με τον χώρο του SaMe Place. Κάθε φορά έφευγε - κάτι που εμένα προσωπικά με στενοχωρούσε - για να ασχοληθεί με δικές της δραστηριότητες. Επίσης έχει και εκείνη συνδιοργανώσει μερικά πάρτυ και έχει συμμετάσχει σε πολλά περισσότερα. Θα ήταν ασέβεια προς τον εαυτό μου, αχαριστία και αγένεια αν δεν αναγνώριζα την προσφορά της στον χώρο και ειδικά σε μένα που ήμουν επιφυλακτική, όντας άσχετη με το pro Domination. Πήρα πολλά από εκείνη σε πρακτικό επίπεδο και τεχνικές γνώσεις, όπως και εγώ της έδωσα πολλά που αφορούν την φιλοσοφία του χώρου που δεν την γνώριζε, όπως επίσης της άνοιξα τον δρόμο, να γνωρίσει υπέροχους ανθρωπους που είχαμε κοινά ενδιαφέροντα. Ομολογώ πως υπήρξαμε ένα πολύ καλό δίδυμο. Συμπλήρωνε η μία την άλλη σε ενέργεια και φαντασία, κάτι που όσοι που μας είχαν γνωρίσει και τις δυο, ακόμα το λένε.

Θα πρέπει όμως να τονίσω κάτι που θεωρώ αδικία: Δεν μπορεί κάποιος να ορίσει έναν χώρο, να τον θεωρεί δικό του και παράλληλα να λείπει από αυτόν το μεγαλύτερο διάστημα της ιστορίας του. Αυτή είναι η μόνη μου ένσταση. Διαβάζοντας την πρόσφατη συνέντευξή της, κατανοώ πως η αγάπη της για αυτό το χώρο και η προσφορά της την παρακινούν να συνδέει την πολυετή και δυναμική παρουσία της στο χώρο του επαγγελματικού BDSM, εκτός των άλλων και με το SaMe Place, στο οποίο άφησε κι εκείνη το στίγμα της, κάτι που είναι θεμιτό και καλοδεχούμενο. Όμως, υπάρχει μια μεγάλη απόσταση από αυτό, μέχρι την πλήρη ακύρωση των υπολοίπων ατόμων, που αφιέρωσαν τη ζωή τους και με πάθος την συνέδεσαν με τον χώρο αυτόν και που προσέφεραν ότι είχαν γι αυτό. Όπως δεν μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί από απόσταση, έτσι δεν μπορεί να μεγαλώσει ένα πνευματικό επίτευγμα όπως το SaMe Place εξ αποστάσεως.

Για τα άλλα διάφορα τραγικά δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν τελευταία, δεν θα ήθελα να πω και κάτι: Χάρη στο διαδίκτυο, ο καθένας μπορεί να γράφει ότι αερολογία θέλει προκειμένου να τραβά την προσοχή. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που συβαίνει κάτι τέτοιο. Το μόνο που θα πω είναι πως οι τελευταίες φήμες για το θάνατο του SaMe Place είναι ανυπόστατες κακοήθειες. Ανήθικες λασπολογίες, που δεν μας αγγίζουν και αντίθετα μας κάνουν και χαμογελάμε, γιατί καταλαβαίνουμε πως ότι κάνουμε είναι αξιοζήλευτο και χαιρόμαστε να έχουμε μιμητές.

Όπως καταλαβαίνετε μετά από όλα αυτά, η κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης που μοναδικό σκοπό έχει να αλλάξει η Ιστορία. Είναι μια προσπάθεια να μειώσει τον πραγματικά μεγάλο ρόλο που είχε διαδραματίσει το SaMe Place στη διαμόρφωση του χώρου και του ανοίγματος του BDSM στην Ελληνική κοινωνία, στις μεταξύ των ανθρώπων σχέσεις και φιλίες που αναπτύχθηκαν μέσα σε αυτό και γενικά όλων όσων το πλαισίωσαν και που αποτελούν την ουσία και την βάση, πίσω από αυτό. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να εξαφανιστεί και η μνήμη των θρυλικών πάρτυ, του εγχειρήματος της ομάδας Absolute Fetish, του πιο όμορφου στεκιού και της πηγής των πιο όμορφων αναμνήσεων για πολλούς από εμάς.

Η πραγματική όμως αλήθεια είναι μια: Το SaMe Place υπήρξε, υπάρχει μέσα από τους ανθρώπους που το αγάπησαν και το αγαπούν, κάποιους που απλά το επισκέπτονται ξανά και ξανά, ζώντας τις φαντασιώσεις τους και μέσα από αυτούς που όπως πάντα, κάνουν σχέδια και προσπαθούν να υλοποιήσουν τις σκέψεις και τα οράματα τους που έχουν σχέση με τον χώρο του BDSM και την ευρύτερη αποδοχή του στην mainstream κοινωνία.


Ότι και να πουν κάποιοι μα και ότι να γράψουν το SaMe Place Ζει και Bασιλεύει εδώ και μια δεκαετία και έγινε αυτό που είναι σήμερα! Προσέφερε και προσφέρει, γιατί πολύ απλά υπήρξα πάντα εκεί με όλο μου το μεράκι, την ψυχή και την αγάπη μου! Είμαι το οξυγόνο του, είναι η ανάσα μου... Το SaMe Place είναι Εγώ!!!!


Με εκτίμηση
SM Art Lady aka Fetish Goddess Eva

Πηγή: sameplacedungeon.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: