8/2/16

H Σημαία περηφάνιας του BDSM

Η σημαία υπερηφάνειας BDSM είναι ένα σύμβολο για την κοινότητα BDSM που είναι ένας συνδιασμός μεταξύ της "σημαίας υπερηφάνειας δέρματος" από τον καλλιτέχνη Tony DeBlase και το "σύμβολο BDSM" από Quagmyr. Αυτή η σημαία καλύπτει εκείνους που είναι σε BDSM, το δέρμα, Levi's, τον sado-μαζοχισμό, τη υποταγή και την κυριαρχία, στολές, τους κάουμποϋ, το latex, και άλλα φετίχ. 


Η καρδιά ουράνιων τόξων παρουσιάζει το δεσμό μεταξύ της ομοφυλοφιλικής και straight κοινότητας BDSM. Το λογότυπο στον πυρήνα της καρδιάς, έχει ένα ευρύ φάσμα των εννοιών, και είναι τοποθέτημένη στη σημαία και είναι σημαντικό για την ενότητα μεταξύ όλων των σεξουαλικοτήτων.

Τα τρία τμήματα αντιπροσωπεύουν την τριάδα του BDSM. Καταρχήν, τα τρία τμήματα το ίδιο BDSM: B&D, D&S, ΚΑΙ S&M. Έπειτα, τα πιστεύω της BDSM συμπεριφοράς: Ασφαλής, λογικός, και συναινετικός. Τρίτον, τα τμήματα της κοινότητάς μας: Κυριαρχικούς υποταχτικούς και Switches.

Η σημαία σχεδιάστηκε από Tony DeBlase, και παρουσίαστικε αρχικά το σχέδιο στο διεθνή διαγωνισμό του Κυρίου Leather στο Σικάγο, Ιλλινόις, ΗΠΑ στις 28 Μαΐου 1989. Η αρχική σημαία προτότυπο είναι επιδεικνύετε τώρα στα αρχεία δέρματος και το μουσείο στο Σικάγο.

Η σημαία είναι μια παραλλαγή της Αμερικάνικης σημαίας, με τις κόκκινες και άσπρες λωρίδες που αντικαθίστανται από μαύρες και μπλε, και ο τομέας των αστεριών στην γωνία πάνω αριστερά αντικαθιστατε από μια κόκκινη καρδιά: Η σημαία αποτελείται από εννέα οριζόντιες λωρίδες ίσου πλάτους. Από πάνω και μέχρι κατώτατο σημείο, οι λωρίδες εναλλάσσουν το μαύρο και βασιλικό μπλε. Η κεντρική λωρίδα είναι άσπρη. Στον ανώτερο αριστερό τεταρτημόριο της σημαίας είναι μια μεγάλη κόκκινη καρδιά.

Ο DeBlase δεν πρόσφερε καμία συγκεκριμένη έννοια για τα συστατικά της σημαίας (αν και το μαύρο και το μπλε έχουν μια προφανή ερμηνεία): Θα το αφήσω στο θεατή για να ερμηνεύσουν τα χρώματα και τα σύμβολα. Εντούτοις, τα πνευματικά δικαιώματα της σημαίας είναι κυρίος από μια εμπορική λειτουργία ("Α.Ε. Desmodus") και σύμφωνα με τον DeBlase καθένας που επιθυμεί να τα χρησιμοποιήσει για καθαρώς εμπορικούς λόγους πρέπει να λάβει τη γραπτή έγκρισή του. Εντούτοις, καλωσορίζουμε τα μέλη της κοινότητας Leather/SM για να χρησιμοποιήσουνε το σχέδιο για τις σημαίες, τα εμβλήματα, τις καρφίτσες, τις μπλούζες, το έντυπο υλικό, κ.λπ.

Από το 1989, η σημαία χρησιμοποιητε πολύ ευρέως στην ομοφυλοφιλική κοινότητα leather, και διακοσμούν πολλών δέρματινα σε καταστήματα, το χρησιμοποιούν στη λογοτεχνία τους ή ακόμα και πωλούν τις κούπες και τις μπλούζες που το επιδεικνύουν (δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς έχουν επιδιώξει την άδεια από τον ιδιοκτήτη για τα πνευματικά δικαιώματα.) Εντούτοις, η σημαία έχει επιτύχει πολύ λίγη διάκριση, ή ακόμα και αναγνώριση, μεταξύ των ευρύτερων "pansexual" (δηλ. κατά ένα μεγάλο μέρος μεταξύ straight και bi) κοινοτήτων BDSM
                     
Το BDSM έμβλημα - ένα triskelion - είναι ένα άλλο σύμβολο που έχει υιοθετηθεί ως έμβλημα από μερικές ομάδες BDSM, και μαζί διαμορφώνουν τη σύνθετη σημαία δικαιωμάτων BDSM που είναι ελεύθερες χωρίς αντιγραφή των περιορισμών.