3/6/13

Erotic Dream - BDSM Area: Κάθε πέρσι και καλύτερα!


 
 Αυτό πλέον ισχύει τα τελευταία χρόνια στο χώρο του BDSM. Γιατί τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης κατάπτωσης και μιας παρακμής που έχει οδηγήσει το ελληνικό BDSM σταδιακά σε μια σχεδόν προ-ιντερνετική κατάσταση.....
Δεν είναι όμως παράξενο γιατί συμβαίνει αυτό, αν το αναλύσουμε ψύχραιμα. Για παράδειγμα, η διοργάνωση της Erotic Dream (παλαιότερα Erotica) στην οποία εξ΄ αρχής είχε αναπτυχθεί ένας χώρος για BDSM, που είχε φτάσει να γίνει μια γιορτη...και φεστιβάλ του χώρου.... Είναι ίσως ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα του κάθε πέρυσι και καλύτερα στο οποίο αναφέρομαι.
Η διοργάνωση φέτος έλαβε πολύ αρνητικές κριτικές και σχόλια. Για μένα δεν είναι ούτε αυτό παράξενο. Έτσι γίνεται όταν δεν υπάρχει καλή συνεργασία και κάποια άλλα στοιχεία που είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία μιας διοργάνωσης BDSM, με ψυχαγωγικό σκοπό. Από αυτήν εξαρτάται η ποιότητα και η διάθεση των perfomer και κατά συνέπεια και των θεατών. Ότι είχε επιτευχθεί τα πρώτα χρόνια της διοργάνωσης δεν είχε γίνει τυχαία. Απαιτήθηκε πολύ δουλειά, κόπο, καλή διάθεση, καύλα, αγάπη για το αντικείμενο, χημεία, φαντασία, ερωτική διάθεση και έκφραση. Όταν αυτό πας να το στυλιζάρεις και να το βάλεις σε κουτιά, δεν το χαλιναγωγείς. Το καταστρέφεις.

Κρίμα! 'Άλλο ένα κεκτημένο μας, πήγε κατά διαόλου, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι (ακόμη και πολλοί εντός χώρου, για να μην κατηγορούμε μόνο τους απέξω) νόμιζαν πως μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους ή αδιαφορώντας και κατακρεουργώντας αυτό που άλλοι πριν από αυτούς οραματιζόντουσαν και σχεδίαζαν για χρόνια, αλλά και παράλληλα αγνοώντας τους έμπειρους παλαιότερους συμμετέχοντες που έδιναν μια δυναμική και - γιατί όχι- αίγλη στην διοργάνωση. Ειλικρινά λυπάμαι γιατί τον συγκεκριμένο θεσμό τον είχα αγαπήσει πραγματικά, όπως πιστεύω ότι τα ίδια συναισθήματα νοιώθουν και κάποιοι άλλοι, που τον είχαμε ζήσει από την γέννηση του. Πραγματικά, με λυπεί το γεγονός και αυτό θέλω να εκφράσω μέσα από αυτό το κείμενο.

Θεωρώ ότι η εκδήλωση μας αυτή που γίνεται στην έκθεση, χαντακώθηκε πλέον και έγινε άλλη μια από τις γνωστές σε όλους μας αρπαχτές! Αν τώρα, κάποιους τους ικανοποιεί αυτή η κατάσταση και θεωρούν ότι συνετέλεσαν άλλοι δευτερεύοντες παράγοντες για την αποτυχία, με γειά τους και χαρά τους. Επιμένω όμως να πιστεύω πως έγινε αυτό που φοβόμουν. Κάποιοι, αγνόησαν τον βασικότερο από τους παράγοντες που είχαν οδηγήσει αυτή τη διοργάνωση να γίνει πετυχημένη, τα πρώτα χρόνια. Τον αυθορμητισμό και την αυθεντικότητα  που έδιναν γνήσιοι άνθρωποι του χώρου, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, βάζοντας ο καθένας με τον τρόπο του ένα κομμάτι στο puzzle της BDSM Area και που δεν μπορούν να αντικατασταθούν σε καμιά περίπτωση από ανθρώπους εκτός χώρου, όσο και να φαντάζει δυνατόν σε πρώτη όψη. Δεν υπάρχουν τιμωρίες ή ανταμοιβές, μόνο συνέπειες και δυστυχώς, επιβεβαιώνομαι για μια ακόμη φορά... κάτι που απευχόμουν και που δεν το ήθελα να συμβεί σε καμιά περίπτωση.

SM Art Lady aka Fetish Goddess Eva

Δεν υπάρχουν σχόλια: