3/6/09

To Μανιφέστο του BDSM Performing



Κάποια από τα μεγαλύτερα μέλη της ομάδας Absοlute Fetish, δραστηριοποιούμαστε εδώ και κάποια χρόνια στο χώρο του BDSM -ο καθένας με τον δικό του τρόπο- ορμώμενοι από αγάπη προς αυτόν τον χώρο που μας εκφράζει, ζούμε και αγαπάμε.

Ο λόγος που αποφασίσαμε να γράψουμε όλα αυτά, είναι για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο, να διαχωρίσουμε την θέση μας και να αποστασιοποιηθούμε από αυτά που συμβαίνουν σήμερα στα Club, που μας λυπούν και μας βρίσκουν αρνητικούς.

Νοιώθουμε την υποχρέωση και την ανάγκη να το κάνουμε και είναι κάτι που το οφείλουμε πάνω απ όλα στον εαυτό μας και στους φίλους που στήριξαν και στηρίζουν αυτές τις δραστηριότητες, μας, μια που υπήρξαμε δυναμικοί αντιπρόσωποι και πρωτοπόροι πραγματικών BDSM Performing στην Αθήνα και όχι μόνο!

Τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο να χρησιμοποιούνται ασύστολα και καταχρηστικά από διάφορα νυχτερινά club διαφημίζοντας μέσα από τα flyer και τις αφίσες τους, performing που τα πλαισιώνουν, κάποιες "πιασάρικες " λέξεις σαν "κράχτη" προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο.

Αυτές είναι οι λέξεις "Fetish" και "BDSM" (Bondage and Discipline (B&D, B/D, or BD), Dominance and Submission (D&S, D/S, or DS), Sadism and Masochism (S&M, S/M, or SM)…. Humiliation, Slavery, Pain, Torture, Spanking, Femdom, Latex, Leather, Bizarre κλπ.

Δυστυχώς αυτό συμβαίνει επειδή κάποιοι έχουν αντιληφθεί ότι τα φετίχ, το bizarre αλλά και το BDSM έχουν γίνει πλέον trendy, και προσπαθούν με διάφορους τρόπους που ουδεμία σχέση έχουν με όλα αυτά, να κερδίσουν και να τραβήξουν μια μερίδα της νυχτερινής alternative ζωής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βγαίνουν διάφοροι επίδοξοι performers που χωρίς αναστολές παρουσιάζουν παραπλανητικά και απαράδεκτα θεάματα, που δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά που διατυμπανίζουν ότι αντιπροσωπεύουν.

Κάποιοι γνώστες έχουμε σοκαριστεί από το γεγονός αυτό! Όντας θαμώνες σε διάφορα club και θεατές των performing, έχουμε απογοητευθεί από την ποιότητα αλλά και από το μέγεθος της προχειρότητας και της ασχετοσύνης που διακρίνουμε μέσα σε αυτά.

Όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν αποδεκτό από όλους και δεν θα ενοχλούσε κανένα, αν δεν έθιγε και δεν προσέβαλε τα άτομα του BDSM, που έχει διεθνώς σαν βασική αρχή του την Ασφάλεια, την Λογική και την Συναίνεση (SSC - "Safe, Sane and Consensual") και που μέσα από αυτό αναδεικνύονται.

Η παρουσία του BDSM υπό τύπου performing σε διάφορα event, είναι ένα πολύ διαφορετικό θέαμα από τις υπόλοιπες εκφράσεις του εναλλακτικού ερωτισμού. Η πρώτη και προφανέστερη διαφορά, είναι ότι ο μεγαλύτερος στόχος κάθε σκηνής είναι για να παραχθεί ο πόνος και η ψυχοσυναισθηματική υποταγή.

Βεβαίως στην πραγματικότητα και όχι στα performing υπάρχει και σεξουαλική δραστηριότητα. Όπως και να έχει στην καρδιά και στην ψυχή μιας σκηνής BDSM, βρίσκεται μέσα στο ψυχόδραμα της αυτό που εμείς οι BDSMers αποκαλούμε "Ερωτική Ανταλλαγή Δύναμης" (TPE - "Total Power Exchange") πράξη με συναισθήματα, που αν δεν τα νοιώθει κάποιος αδυνατεί να τα εκφράσει

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί σε ένα "τύπου" ΒDSM performing που μπορεί να οδηγήσει σε πολλά ατοπήματα και αστειότητες τους συμμετέχοντες, αφού έχουν λανθασμένα πρότυπα μια και η παρουσία τους στη πραγματική BDSM σκηνή είναι ανύπαρκτη και στείρα, άρα και υποκριτική.

Η διαφορά είναι ότι οι πραγματικοί BDSM performers που έχουν έστω και ελάχιστη εμπειρία, αλλά σαφή κλίση στα παιχνίδια BDSM, μπορούν να έχουν βαθιά συναισθήματα σε κάθε τους εμφάνιση, μέχρι που οι τιμωρίες, αλλά και η ταπείνωση ως θέαμα, να βγαίνουν προς τον κόσμο έξω, εντελώς, ρεαλιστικά.

Κάτι που επίσης είναι πολύ σημαντικό και απουσιάζει από αυτά τα performing που κάποιοι κακώς τα ονομάζουν ΒDSM, είναι τα συναισθήματα, ο αισθησιασμός και ο ερωτισμός.

Σε τέτοιου είδους performing που περιγράφω, έχουμε δει να εξελίσσονται σκηνές ανείπωτης βίας και βασανισμών καθόλου συναινετικών, εικονικά ξεκοιλιάσματα, μαλλιοτραβήγματα, φαινομενικά κοψίματα με μαχαίρια, αίματα και σκοτεινές τελετουργίες που μπορεί να παρασύρουν την φαντασία, αλλά το σίγουρο είναι ότι [b]ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ BDSM.[/b]

Πρέπει να γίνει άμεσα αποδεκτό και σεβαστό, ότι αυτή η πλάνη πρέπει να σταματήσει και να κατανοήσουν όλοι όσοι τροφοδοτούν αυτά τα κακώς κείμενα ότι: [b]ΤΟ BDSM ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ.[/b]

[u][b]Όλα αυτά τα γεγονότα που εξελίσσονται εδώ και κάποιο διάστημα στα διάφορα club, στο όνομα της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης, έχουν σαν μοιραίο και κακό αποτέλεσμα, ο άσχετος κόσμος που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα, να σχηματίζει λανθασμένες εντυπώσεις, να παραπληροφορείτε, να αισθάνεται φοβισμένος, μπερδεμένος και προβληματισμένος για το τι είναι πραγματικά το BDSM και τα φετίχ και τι όχι.[/b][/u]

Στον αντίποδα όλων αυτών των αισχροτήτων, κάποια άτομα έχουμε αφιερώσει κόπο και πολύτιμο χρόνο ώστε να περάσουμε σωστά μηνύματα στον κόσμο για το BDSM lifetyle. Να αναδείξουμε δηλαδή την διαφορετική και ιδιαίτερη σεξουαλική και εναλλακτική έκφραση ενηλίκων, τον τρόπος ζωής ή και τα αισθησιακά παιχνίδια ρόλων και των φετίχ, όπου σαν συμμετέχοντες σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, είμαστε λογικοί και συναινούμε, γνωρίζοντας πολύ καλά γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε και μας εκφράζουν, όπως επίσης από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε μια σκηνή, σεβόμενοι πάντα τον ανθρώπινο παράγοντα και λειτουργώντας μέσα πλαίσια των άγραφων κανόνων συμπεριφοράς

Όλα αυτά τα έκτροπα που ηθελημένα ή αθέλητα συμβαίνουν γύρω μας, βλάπτουν τους πραγματικούς BDSMers και φετιχιστές. Δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και πρότυπα στο κοινό με αποτέλεσμα όσοι δεν γνωρίζουν πράγματα, να μας κοιτούν καχύποπτα και δύσπιστα και αυτό επειδή κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τον χώρο μας "πουλώντας" τον ή κάνοντας τον μόδα και να ονομάζουν τα πάρτυ και τα κωμικοτραγικά performing μέσα σε αυτά, BDSM ή Fetish. Κάλλιστα μπορούν να τα ονομάζουν θεατρικές παραστάσεις, Gothic, Vampire, Cyber, Freaky, Spooky, Horror, κλπ όπως πολύ καλά έκαναν έως τώρα και δεν ενοχλούσαν κανένα και αντίθετα μας διασκέδαζαν και τα υποστηρίζαμε.

Οι πραγματικοί λάτρεις του χώρου, ξέρουν πολύ καλά ότι το BDSM σε συνδιασμό με τα φετίχ, είναι μια σεξουαλική έκφραση που μέσα από την Κυριαρχία και την υποταγή και πέρα από το torture που μπορεί να εμπεριέχουν, προσφέρουν στους συμμετέχοντες αισθησιασμό μέσα από Kinky ή φετιχιστικά παιχνίδια και ρόλους. Στα performing αυτά που προανέφερα, δυστυχώς όλα αυτά είναι ανύπαρκτα και πολλες φορές συμβαίνουν καταχρηστικά.

Απαραίτητες Διευκρινήσεις:
Σκοπός αυτών που διαβάσατε, δεν είναι να προσβάλουμε αλλά ούτε να ζωγραφίσουμε κανέναν. Θεωρούμε ότι υπάρχουν πολύ αξιόλογοι performers που δραστηριοποιούνται σε άλλα είδη.

Επιθυμία δική μας αλλά και άλλων ανθρώπων που "ασπάζονται" το BDSM τα φετίχ και τις εκφράσεις τους, είναι να ξεκαθαρίσουμε καταστάσεις, όπως επίσης να προστατεύσουμε τους θεατές και θαμώνες τέτοιων θεαμάτων, από λανθασμένες εντυπώσεις που αφορούν το lifestyle αυτό, όπως επίσης και τον κόσμο του.

Προσοχή :
Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις, είναι απολύτως συμπτωματική!

Συγγραφέας : Fetish Goddess Eva (aka SM Art Lady)