16/6/09

Η Σημαία Περηφάνειας




Το Athens Pride 2009 αυτό τον χρόνο ήταν αρκετά επιτυχημένο, αφού η πλατεία γέμισε χαρούμενες φωνές, χρώματα και πολύ κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι η δυναμική του ήταν προς τα μπρος και χαιρόμαστε πολύ που το αναφέρουμε τόσο χαλαρά. Ο λόγος γι αυτό είναι, ότι πριν από το έτος 2005 ήμασταν από τις χώρες που δεν γνωρίζαμε καν τι είναι το Pride. Τώρα πια είναι και αυτό ένα κεκτημένο μας. Από το 2005 έως και σήμερα ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει αυξηθεί σημαντικά, αν αναλογιστεί κανείς, ότι τότε ήταν περίπου στα 500 άτομα και σήμερα το 2009 είχαν ξεπεράσει τα 5000 άτομα.

Όμως οι διακρίσεις γενικότερα κατά των λαών, θέλουν πολύ ακόμη δουλειά για να εξαλειφθούν και όλα αυτά απαιτούν να γίνουν πολλά παραπάνω από ένα Pride.



Στο εφετινό Pride συμμετείχε και πάλι μια ομάδα φιλων του ΒDSM, σηκώνοντας την δική μας σημαία περηφάνιας.!!

Για όσους δεν ξέρουν, η σημαία υπερηφάνειας BDSM είναι ένα σύμβολο για την κοινότητα και είναι ένας συνδυασμός μεταξύ της "σημαίας υπερηφάνειας ΒDSM και Leather" φιλοτεχνημένη από τον καλλιτέχνη Tony DeBlase και το "σύμβολο BDSM" από Quagmyr.

Αυτή η σημαία αντιπροσωπεύει εκείνους που ανήκουν στο BDSM, τον sado-μαζοχισμό, την υποταγή και την κυριαρχία, τις στολές, το latex, και άλλα φετίχ.

Η καρδιά παρουσιάζει το δεσμό μεταξύ της ομοφυλοφιλικής και straight κοινότητας BDSM.
Το λογότυπο στον πυρήνα της καρδιάς, έχει ένα ευρύ φάσμα των εννοιών και είναι τοποθετημένη στη σημαία και είναι σημαντικό για την ενότητα μεταξύ όλων των σεξουαλικοτήτων.



Τα τρία τμήματα αντιπροσωπεύουν την τριάδα του BDSM.
Καταρχήν, τα τρία τμήματα το ίδιο BDSM: B&D, D&S, ΚΑΙ S&M. και τα πιστεύω της BDSM συμπεριφοράς: Ασφάλεια, λογική, και συναίνεση, όπως επίσης τους τύπους που μας χαρακτηρίζουν ως άτομα, δηλαδή Κυριαρχικούς, υποταχτικούς και Switches.

Η σημαία σχεδιάστηκε από Tony DeBlasein το 1989 και παρουσιάστηκε αρχικά στο διεθνή διαγωνισμό του Mr Leather στο Ιλλινόις του Σικάγο των ΗΠΑ, στις 28 Μαΐου 1989.
Το πρωτότυπο της αρχικής σημαίας, επιδεικνύετε τώρα στα αρχείο leather μουσείου στο Σικάγο.

Η σημαία του BDSM έχει εννέα οριζόντιες λωρίδες ίσου πλάτους. Από πάνω και μέχρι κάτω, οι λωρίδες εναλλάσσουν το μαύρο και royal μπλε. Η κεντρική λωρίδα είναι άσπρη. Στον πάνω αριστερό τεταρτημόριο της σημαίας, είναι μια μεγάλη κόκκινη καρδιά.

Από το 1989, η σημαία χρησιμοποιείτε πολύ και στην ομοφυλοφιλική κοινότητα leather. Παρόλα αυτά, η σημαία έχει επιτύχει πολύ μικρή διάκριση, ή ακόμα και αναγνώριση, μεταξύ των "pansexual". Δηλαδή κατά ένα μεγάλο μέρος μεταξύ straight και bi κοινοτήτων BDSM.

Δεν υπάρχουν σχόλια: