15/9/16

Nyotaimori: Το γυναικείο σώμα γίνεται πιατέλα για sushi


Η πρακτική Nyotaimori (女体盛り  ή αλλιώς σούσι σε γυμνό σώμα είναι μια Ιαπωνική πρακτική το οποίο χρονολογείται από την εποχή των σαμουράι, όπως υποστηρίζει ο σεφ Mike Keenan....

Η ιδέα αυτή ξεκίνησε σαν μια γιορτή μετά από κάποια νικηφόρα μάχη, αργότερα αυτό πέρασε και στης ιαπωνικές μαφίες οργανωμένου εγκλήματος ως τρόπος διασκέδασης μέχρι και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει απ ακριβώς από που έχει της ρίζες του αυτή η παράδοση.


Τα μοντέλα Nyotaimori στέκονται για ώρες ξαπλωμένα γυμνά έχοντας σε όλο το σώμα τους απλωμένο σούσι, αν και όλο αυτό μπορεί να σχετίζεται με σεξουαλικές φαντασιώσεις στην πραγματικότητα το γυμνό μοντέλο δεν μπορεί να το αγγίξει κάνεις. Επίσης υπάρχει και μια μεγάλη επικινδυνότητα όταν το ωμό ψάρι έρθει σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα, για αυτό το λόγο όλα τα μοντέλα έχουν περάσει όλες της απαραίτητες εξέτασης αλλά και μια τελετουργία καθαρισμού του σώματος τους πριν δεχτούν το σούσι στο σώμα τους.


Η πρακτική αυτή σκοπό δεν έχει στο να εστιάσει κάποιος στο γυμνό μοντέλο που κρύβεται κάτω από το ωμό ψάρι, αλλά στην τέχνη που υπάρχει πάνω στο γυμνό σώμα, κάθε σώμα είναι διαφορετικό και χρειάζεται ειδικό σχεδιασμό ώστε να πετύχεις την παρουσίαση που θέλεις.


Πέρα από τα γυναικεία σώματα η πρακτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αντρικά, το Nantaimori είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα αλλά σε αντρικά σώματα. Κατά την δεκαετία 1990 η πρακτική αυτή έφτασε μέχρι και της ΗΠΑ, δεν είναι λίγοι αυτή που θεωρούσαν πως όλο αυτό υποβαθμίζει τον άνθρωπο, αλλά και οι χώρες που το έχουν απαγορεύσει για λόγους υγείας.



Πάντως τα μοντέλα που ασχολούνται με αυτό, θεωρούν το Nyotaimori, μια τέχνη του φαγητού που χρειάζεται αρκετή τεχνική για να καταφέρεις μια καλή παρουσίαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: