25/7/13

Στο Club με τις "Κούκλες"

 


Το μαγαζί μικρό. Κρυμμένο σε ένα στενό πάνω από τη Συγγρού στο ύψος του Fix. Ζαν Μωρέα 32. Μια ταμπέλα γράφει "Κούκλες"....
Το μοναδικό τρανς κλαμπ της πόλης που πριν από μερικά χρόνια γνώριζε μεγάλες δόξες για τα DRAG OUEEN SHOWS που συνεχίζουν να γίνονται, αλλά μόνο Παρασκευή και Σάββατο. Στο ταμείο η Μαριλού, μια εξωπραγματική γυναίκα με μαύρα μακριά μαλλιά, χαμογελάει έχοντας μια θερμή μελαγχολία στα μάτια.



Η είσοδος φιλική. Δέκα ευρώ με ποτό. Κόκκινο-μαύρο παντού. Μέλη από σπασμένες κούκλες καρφωμένες στους τοίχους μαζί με φωτογραφίες διασήμων που επισκεφτήκαν το μαγαζί μάς κοιτάνε κατάματα. Μπροστά, η σκηνή με την κόκκινη κουρτίνα που οι θεές περφορμάρουν. Κάποτε που σήκωσα υψηλό πυρετό φαντάστηκα πως ήμουν σε έναν τέτοιο χώρο μαζί με τον Τουλούζ Λωτρέκ και σχεδιάζαμε φτερά και τροφαντές βεντάλιες. Είμαι ήδη αλλού. Η παρέα σε κέφια. Απορούν πώς τόσο καιρό δεν το είχαν ανακαλύψει.

Το μαγαζί γεμίζει. Κοριτσοπαρέες ντυμένες ανάλογα και γνωστές φυσιογνωμίες της πόλης στα πρώτα τραπέζια, ζευγάρια straight αλλά και gay καταναλώνουν στην μπάρα καθαρά ποτά συζητώντας ανέμελα. Ο κόσμος πολλαπλασιάζεται. Ασφυκτιώ. Η Άννα πίσω από το bar με κοιτά και μου χαμογελά.

Τι όμορφη, σκέφτομαι. Μπροστά μου η Έλενα με μια ξανθιά περούκα, όμορφο πρόσωπο και σιλικονάτο στήθος, γύρω στο 1.90, με ρωτά ευγενικά πού είναι οι τουαλέτες.
Τα φώτα σβήνουν. Κάποιοι ψίθυροι τεμαχίζουν σε άπειρα κομμάτια χρυσόσκονης έναν περίεργο ερωτισμό. Και να που το πρόγραμμα ξεκινά. Μια μυρωδιά πούδρας διαχέεται στον αέρα.

Η Βλαχοπούλου βγαίνει από την κόκκινη κουρτίνα, λέει για μια παλιά Αθήνα. Νέα παιδιά που χορεύουν τουίστ ,η Αλίκη Βουγιουκλάκη δίνει τη θέση της στην cat woman και η Νάνα Μούσχουρη στη θεϊκή και εξωγήινη Milva. H Άντζελα Δημητρίου μας αγαπάει πολύ όπως και μεις τον Νικόλα που την κάνει τόσο πετυχημένα, ενώ ταυρομάχοι κυνηγούν μια ψιλόλιγνη Κάρμεν. Η δεκαετία του '60 πυροβολεί στον κρόταφο τη δεκαετία του '80 αλλάζοντας ρούχα, περούκες και μακιγιάζ.

Ένας ξεκούδουνοs ερωτισμός κάνει το δέρμα να ανατριχιάζει. Παρατηρώ τα σώματα. Στητά στήθη, λευκά δέρματα, περιφέρειες που σε ζαλίζουν, ψηλά πόδια που προκαλούν να τα πιάσεις, βλέμματα αισθαντικά που υπόσχονται πως αυτό που βλέπεις δεν τελειώνει στην τελευταία γουλιά του ποτού σου. Έχει κι άλλο μετά. Και κάπου εδώ τα φώτα σε χτυπούν με δύναμη.

Το χειροκρότημα για όλα τα κορίτσια είναι χορταστικό. Οι μύστες θα ξεχωρίσουν μερικές από τις πιο διάσημες τρανς της Αθήνας να υποδύονται όλα τα παραπάνω, με εξαιρετική θεατρικότητα και άρτιες χορευτικές και φωνητικές ικανότητες.

Το show αξιοπρεπές και νοσταλγικό.

Μια βραδιά γεμάτη μαγεία που μπορεί να τη βιώσει κανείς με χαμηλό αντίτιμο.




 



 

 

 

 

 

 

 

 


protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: