10/7/14

Sexelixis Forum Για την εξέλλιξη του σεξ και των ερωτικών σχέσεων


«Sexelixis », από τη λατινική λέξη « sex » και την αρχαιοελληνική λέξη « εξέλιξις». «Forum », που στην αρχαία Ρώμη σήμαινε την αγορά, το δημόσιο μέρος, ενώ στη σύγχρονη εποχή σημαίνει τις σελίδες συζήτησης στο ίντερνετ. To «Sexelixis Forum » είναι μια δημόσια συζήτηση για την εξέλλιξη του σεξ και των ερωτικών σχέσεων, είναι ένας τόπος συνάντησης όπου φιλοσοφούμε τον έρωτα.
  

Η φιλοσοφία του έρωτα, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αρχαία Ελλάδα, και ήταν αναμενόμενο, αφού εκεί η φιλοσοφία είχε διαχωριστεί πολύ νωρίς από τη θρησκεία. Ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας συνέθεσαν καταρχήν τις δύο διαστάσεις του έρωτα, την ανωριμότητα και τη σοφία, και πάνω σ’ αυτό το μοτίβο θα βασιστεί αργότερα και η φιλοσοφία του έρωτα στη Δύση. Ο Πλάτωνας πίστευε ότι ο έρωτας, εκτός από μια πολύπλοκη ανθρώπινη επιθυμία, λειτουργεί ως ανέλπιστος σύμμαχος στο δρόμο για την αληθινή φιλοσοφία. Κι αυτό γιατί βαδίζοντας προς την ερωτική ανάβαση, καταλήγεις στην επιδίωξη του ιδανικού.

Η φιλοσοφία του έρωτα τώρα επιστρέφει στη γενέτειρά της. Στην πόλη της Αθήνας . Το Sexelixis Forum καλεί τα πιο φωτεινά μυαλά της εποχής μας, τα οποία με τη δουλειά τους άλλαξαν για πάντα την ιστορία του σεξ και των ερωτικών σχέσεων όπως την ξέρουμε, να συνθέσουν τη νέα, σύγχρονη φιλοσοφία του έρωτα. Φιλόσοφοι, επιστήμονες, ερευνητές του σεξ, θεραπευτές, σεξολόγοι, ανθρωπολόγοι, dating coaches , relationship coaches , sex editors και συγγραφείς για θέματα σεξ και σχέσεων από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για μία μέρα στην πόλη της Αθήνας, για να ανταλλάξουν τις ιδέες τους και να διαδώσουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους στις επόμενες γενιές.

Ειδικοί που μελετούν τα φύλα, ερευνούν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, μεγιστοποιούν την ηδονή, αγωνίζονται για την ελευθερία της σεξουαλικής ταυτότητας, διδάσκουν το φλερτ, σώζουν τις σχέσεις, γράφουν την ιστορία του γάμου και αφιερώνουν τη ζωή τους σε ένα τόσο μικρό ρήμα, στην ουσία του, που στα ελληνικά ξεκινά με το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου και τελειώνει με το τελευταίο- «αγαπώ»- κλείνοντας έτσι μέσα του τα πάντα, την αρχή και το τέλος την ανθρώπινης ύπαρξης.

 Κυρίες και κύριοι,

Καλωσήρθατε στο 1ο SEXELIXIS FORUM ,


Ειρήνη Χειρδάρη

Συγγραφέας/sex editor / οργανώτρια του Sexelixis Forum

  

«Ο έρωτας δεν είναι επιθυμία ομορφιάς, είναι δίψα πληρότητας» Πλάτωνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: