2/6/12

Hardcore 4 * Booze Cooperativa

Εγκαίνια: 3 Ιουνίου 2012, 9μμ
Διάρκεια: 3-10 Ιουνίου 2012, καθημερινά 12 - 6μμ


Η έκθεση Hardcore 4 που διοργανώνει η κριτική εικαστικός και ανεξάρτητη επιμελήτρια Iris de Ath – στο πλαίσιο της Athens Pride Week και σε συνεργασία με το Booze Cooperativa – έχει ένα στοιχείο υπερβολής και φανταστικού ("phoar" είναι αναφώνηση σεξουαλικής έλξης).


Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες δωρίζουν τα έργα τους για την ενίσχυση του Athens Pride Community Outreach Program το οποίο σκοπεύει να... βοηθήσει τα projects των ελληνικών LGBT οργανώσεων.



 Η Blanka Amezkua, Αμερικανίδα εικαστικός που γεννήθηκε στο Μεξικό και ζει στην Αθήνα, είναι mixed media καλλιτέχνης και πολιτισμική οργανώτρια/promoter. Η δουλειά της χρησιμοποιεί εικονογραφήσεις από κόμικς σα την ραχοκοκαλιά της για να σχολιάζει πάνω σε παλαιοχρονισμένα κλισέ τις διαφορετικές οπτικές της γυναικείας ταυτότητας.
 


Η Μαρία-Ιωάννα Αντωνιάδη αναγάγει τον ερωτικό συμβολισμό σε φιλοσοφική πρακτική, χειραγωγώντας την εικόνα σε μίξη με την δική της ψηφιακή ζωγραφική.



Ο Ιάσονας Δεπούντης (Ian de Meers) δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας, αλλά είχε δώσει τα έργα του στην επιμελήτρια με σκοπό να συμμετείχε σε μία από τις εκθέσεις της. Το έργο του συνδυάζει την ποίηση, την αστρονομία και την μεταφυσική, επικεντρώνοντας στην ανθρώπινη ύπαρξη όπως εξελίχθηκε από την θάλασσα [υποσυνείδητο] στην στεριά [συνειδητό].



 Ο Θάνος Παναγιώτου αποφοίτησε πρόσφατα από την ΑΣΚΤ Αθήνας και η ζωγραφική του περιστρέφεται μέσα από την μυθολογία και τον συμβολισμό εξετάζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις στη μεταφυσική μορφή τους.
 


Η δουλειά του Αντρέα Παπακωνσταντίνου παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε εικαστική έκθεση και παίρνει μέρος σαν φωτογράφος. 



Η ζωγραφική του Κώστα Παπαργύρη συνδέει την αρχαία ελληνική φιλοσοφία με την παραστατική ελληνική ζωγραφική και έχει σαφείς αναφορές στην ιστορία της τέχνης.



Ο Χρήστος Τσάκαλος, γνωστός στην εγχώρια BDSM σκηνή, μας μεταφέρει με την φωτογραφία του μέσα από τον κόσμο του Ιαπωνικού ερωτικού δεσίματος, στην απόλυτη σωματική λύτρωση.


 Η Σιωπηλή Δημοπρασία των έργων θα λάβει χώρα

καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης Κυρ.-Κυρ. 12-6 μμ με τιμή εκκίνησης €50.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για το Athens Pride Community Outreach Fund.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με την Ίριδα στο 6938848401


http://www.ecogreens-gr.org/humanrights/
www.athenspride.eu
boozecooperativa.com
facebook/boozecooperativa
www.irisdeath.com
Iris de Ath / DARKWORKS invite



Με την ευγενική χορηγία: