12/4/12

GREEK BDSM ATHENS PRIDE 2012





ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

GREEK BDSM PRIDE


Η λεσβιακή, γκέι, αμφισεξουαλική και τρανσεξουαλική (LGBT) παγκόσμια κοινότητα, από το 1970 και μετά, διοργανώνει κάθε χρόνο τις γνωστές εκδηλώσεις με την ονομασία Pride (Περηφάνεια), που έχουν σκοπό την καταπολέμηση των διακρίσεων και της βίας που ασκούνται στους γκέι, στις λεσβίες και στους τρανσέξουαλ.

Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε το Pride στην Ελλάδα ήταν το 1980, από το ΑΚΟΕ (Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλόφιλων Ελλάδας). Κατόπιν, δύο χρόνια αργότερα, ακόμη μία εκδήλωση έγινε στο Ζάππειο, όμως μόνο το 1993 ξεκίνησαν οι τακτικές διοργανώσεις κάθε χρόνο.

Το Φεστιβάλ Περηφάνειας Αθήνας – Athens Pride 2005 ήταν η πρώτη επίσημη διοργάνωση του Pride στην Ελλάδα. To σύνθημα τότε ήταν: Η Αγάπη, ο Έρωτας & η Ζωή αξίζουν σεβασμό. Από τότε το Athens Pride γίνεται κάθε Ιούνιο, στη Πλατεία Κλαυθμώνος, με μεγάλη συμμετοχή και διεθνή κάλυψη.


Το σύνθημα του Athens Pride για το 2012, είναι:


ΑΓΑΠΑ ΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ


Φέτος, για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια εκδηλώσεων της LGBT κοινότητας στην Αθήνα, επετράπη στην Ελληνική BDSM κοινότητα να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Athens Pride, μετά από πολλές προσπάθειες μελών της κοινότητας, που ήθελαν να συμμετέχουν σε κάτι τόσο σημαντικό για την ελευθερία της ερωτικής έκφρασης.


Καλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στο BDSM περίπτερο και να βοηθήσουν στην καλύτερη παρουσίαση του BDSM, να δηλώσουν συμμετοχή.


Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Pride μπορείτε να βρείτε εδώ:

www.athenspride.eu/v2