28/3/18

Ο νόμος στέλνει στον δρόμο τις εργαζόμενες του σεξ


Στους αμερικανούς επαγγελματίες της βιομηχανίας του σεξ δεν αρέσουν οι δύο νέοι νόμοι κατά της εμπορίας ανθρώπων για σεξουαλικούς σκοπούς. Και δικαίως. Γιατί, ενώ έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τις πόρνες, θα καταλήξουν να τις βλάπτουν.


Την περασμένη Τετάρτη, γράφει το Rolling Stone, η Γερουσία ψήφισε τον νόμο Stop Enabling Sex-Trafficking Act (SΕSTA) με διακομματική συναίνεση (97-2), ενώ πριν από ένα μήνα, η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε συντριπτικά εγκρίνει τον Fight Online Sex Trafficking Act (FOSTA) ο οποίος καθιστά την ηλεκτρονική δημοσίευση διαφημίσεων πορνείας ομοσπονδιακό αδίκημα. Η τελική υπογραφή βρίσκεται στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος, μέσω του Twitter, έχει υποσχεθεί να πολεμήσει «την επιδημία» της εμπορίας ανθρώπων, υποδηλώνοντας  ότι θα υπογράψει.

                                Amy Schumer in a scene from a pro-SESTA PSA. YouTube

Εάν ο SESTA γίνει νόμος, τα θύματα θα μπορούν να μηνύουν τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν οι δράστες για να επικοινωνήσουν, αλλά οι ιστότοποι θα μπορούσαν να είναι οι ίδιοι με εκείνους από τους οποίους οι πόρνες προσελκύουν πελάτες. Η απειλή αυτή έχει ήδη οδηγήσει ορισμένα φόρουμ, όπως το Cityvibe, να κλείσουν και «όταν οι πόρνες δεν έχουν πρόσβαση σε ψηφιακούς πόρους – όπως το Craigslist, το Backpage, το Rentboy ή το MyRedBook, συχνά καταλήγουν να εργάζονται σε πεζοδρόμια σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου». Εδώ και μήνες, οι οργανώσεις των εργαζομένων έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους, ακόμη και με εκστρατείες με hashtag όπως το #LetUsSurvive και το #SurvivorsAgainstSesta.

Θα τις ακούσει κανείς;

rollingstone.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: