4/2/17

Ο συναρπαστικός τρόπος που τα τυφλά άτομα απολαμβάνουν το πορνό


Ενώ θα νόμιζε κανείς/καμία ότι την πορνογραφία την απολαμβάνεις κυρίως με τα μάτια, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εξελίξεις  ώστε να μην αποκλείονται τα τυφλά άτομα.


Πέρσι, το Pornhub εισήγαγε τα περιγραφόμενα βίντεο για τους/τις χρήστες/-τριές του με προβλήματα όρασης. Τα βίντεο συνοδεύονται από φωνές που περιγράφουν τη δράση. Αρχικά έβγαλε 50 τέτοια περιγραφόμενα βίντεο και αργότερα πρόσθεσε κι άλλα.

Ενώ το ηχητικό πορνό υπήρχει ήδη εδώ και κάμποσο καιρό, τα άτομα με προβλήματα όρασης άκουγαν απλά τους ήχους στα πορνό βίντεο χωρίς να καταλαβαίνουν τί ακριβώς συμβαίνει σε αυτά.



Ένας 41χρονος άνδρας που είναι τυφλός απ' τα 17 του, είπε στο Esquire ότι οι νέες περιγραφές κάνουν τα βίντεο "πιο ζωντανά και πιο αληθινά".

Ένας άλλος 34χρονος απ΄την Αυστραλία που είναι τυφλός από τριών χρονών, είπε στο περιοδικό ότι μερικές φορές αρχικά ακούει το βίντεο με την περιγραφή και αργότερα βρίσκει το ίδιο βίντεο και συγκεντρώνεται στους φυσκούς του ήχους χωρίς το σπικάζ από πίσω.

"Εφόσον ξέρω τί γίνεται στη σκηνή, δε χρειάζομαι την περιγραφή", είπε.


Όλοι οι άνδρες που ερωτήθηκαν απ΄ το περιοδικό είπαν ότι ελπίζουν το Pornhub να προσθέσει κι άλλα περιγραφόμενα βίντεο σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: