18/3/15

ΑCT Privé Club: Το άντρο της VIP εκκεντρικότητας


Θα μπορούσε να είναι ένα ευφάνταστο privé club στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη. Το «ACT» άνοιξε ωστόσο τις πόρτες του πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, προσθέτοντας όση εκκεντρικότητα έλειπε από το νυχτερινό lifestyle της πρωτεύουσας. Πορτιέρης δεν υπάρχει, τα ποτά τα σερβίρουν αρλεκίνοι και νάνοι, ενώ μια χαρτορίχτρα μαρτυρά τα μεταμεσονύχτια μελλούμενα πίνοντας νωχελικά τη Moët της...


Το περασμένο Σάββατο τζιπ και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού είχαν μπλοκάρει την οδό Ακαδημίας στον αριθμό 43, με τους οδηγούς να δίνουν αγώνα προκειμένου οι επώνυμοι επιβάτες τους να μπουν στο ολοκαίνουριο privé club χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους παπαράτσι, οι οποίοι καραδοκούσαν στις γωνίες με τα «όπλα» τους ανά χείρας.


Ο Παύλος και ο Νίκος Βαρδινογιάννης, ο υιός Προκοπίου, η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου και ο Γιώργος Τουρνικιώτης ήταν κάποιοι από όσους έσπευσαν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι ότι το αθηναϊκό lifestyle δεν έχει να ζηλέψει πια τίποτα από το εκκεντρικό Λονδίνο. Στην είσοδο δεν υπήρχε πορτιέρης αλλά μηχάνημα για ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου, τις οποίες τα μέλη είχαν παραλάβει σε σφραγισμένους φακέλους λίγες ημέρες νωρίτερα.


Οι couriers δεν προλάβαιναν να τις παραδίδουν στα χέρια εύπορων γόνων, επιχειρηματιών και κοσμικών. Aννα Βίσση, Μαρία Βατοπούλου, Χριστίνα Βακάκη, Κατρίνα Τσάνταλη, Λυδία Οικονόμου, Εριέττα Λάτση ήταν μερικές μόνο από εκείνες που όχι μόνο προσκλήθηκαν στα εγκαίνια, αλλά απέκτησαν ήδη και κάρτα μέλους ενός club που μόνο αδιάφορο δεν φαίνεται να είναι.


Η εσωτερική διακόσμηση, εμπνευσμένη από αντίστοιχα clubs του Λονδίνου όπως το «Circus», παραπέμπει στον παραμυθένιο κόσμο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Ο χώρος χαρακτηρίζεται από τα έντονα χρώματα, διαθέτει γωνιές που θυμίζουν καρουζέλ και λούνα παρκ, καθώς και ειδικούς «γάντζους» για ακροβάτες, ενώ παίζει με περίεργους φωτισμούς. Διάχυτη είναι στους χώρους του και η εκκεντρική πολυτέλεια, η οποία αντικατοπτρίζεται τέλεια στα τεράστια τραπουλόχαρτα που έχουν κατασκευαστεί από τον γνωστό μετρ της μόδας Ralph Lauren. Κάθε τέτοιο τραπουλόχαρτο φέρει την υπογραφή του και στοιχίζει μια περιουσία. «Θέλαμε ο εσωτερικός χώρος να παραπέμπει σε θεατράλε σκηνικό - με όση δόση υπερβολής μπορεί να διαθέτει κάτι τέτοιο», λένε οι υπεύθυνοι του χώρου και συμπληρώνουν: «Δεν υπήρχε λόγος για τη δημιουργία ενός ακόμη club σε μια Αθήνα που δεν της λείπει η διασκέδαση. Η φαντασία συνδυάστηκε με πολύ χρήμα αλλά και γερή δόση τρέλας. Στα ενδότερα του “ACT” συμβαίνει κάτι διαφορετικό».




Το κέφι έχει φτάσει στο αποκορύφωμα για τους θαμώνες του club, με τις pole dancers να δίνουν τον ρυθμό


Σερβιτόροι-αρλεκίνοι και Moët εκατοντάδων ευρώ

Με σύνθημα τη διασκέδαση χωρίς ταμπού και όρια, το «ACT Privé Club» κάνει τη διαφορά αποκλίνοντας από τις συνήθεις νόρμες. Οι σερβιτόροι, ντυμένοι με ευφάνταστα κοστούμια όπως αυτά των αρλεκίνων, εξυπηρετούν τον κόσμο ανοίγοντας σαμπάνιες Moët & Chandon των 900 ευρώ ή εξάλιτρες βότκες Belvedere, τις οποίες τα επώνυμα μέλη πληρώνουν με το παραπάνω καθώς κάποιες φορές δεν σταματούν στο ένα μπουκάλι.




Εκεί όπου οι Moët συναντούν τα ποπκόρν

Νάνοι που μιλούν την αγγλική, καθώς κατέφτασαν από το Λονδίνο, συμπληρώνουν το αλμοδοβαρικό σκηνικό, παίζοντας κι εκείνοι τον ρόλο των σερβιτόρων. Μια τραβεστί έχει επιλεγεί για hostess, ενώ οι drag queens που περιφέρονται στον χώρο προσθέτουν τη δική τους πινελιά. Τόσο στο μπαρ όσο και στη σάλα δημιουργείται το αδιαχώρητο. Ο κόσμος λικνίζεται υπό τους δυνατούς ήχους της μουσικής live συγκροτημάτων, σχεδόν παραζαλισμένος από την ένταση της ατμόσφαιρας. Γυμνές χορεύτριες αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια των θαμώνων κρεμασμένες από γάντζους, ξεσηκώνοντάς τους για περισσότερο κέφι και ακραίες χορευτικές φιγούρες.




Ο Γιώργος Τουρνικιώτης με τη σύντροφό του


Ενας bartender βάζει ιδέες για σφηνάκια σαμπάνιας και περίεργα κοκτέιλ με δυνατή γεύση και έντονα χρώματα. Οσοι προβληματίζονται για το τι να παραγγείλουν, λένε απλώς το ποτό που θέλουν για βάση και ο ειδήμων πίσω από την μπάρα, όπως συνηθίζει να λέει, «κάνει τέχνη».
«Σ’ αυτό τον χώρο τίποτα δεν είναι συνηθισμένο», μας αποκαλύπτει στα εγκαίνια νεαρός θαμώνας και προσθέτει: «Δεν πρόκειται για ένα κοινό club, αλλά για έναν χώρο βραδινής διασκέδασης αντίστοιχο με αυτούς του εξωτερικού, με ό,τι ακραίο μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Για παράδειγμα, μπορείς να μείνεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αν δεν βγουν οι πρώτες ακτίνες του ηλίου, ουδείς μπαίνει σε διαδικασία επιστροφής για το σπίτι». Το κόστος για ένα απλό ποτό στο μπαρ δεν ξεπερνάει αυτό οποιουδήποτε άλλου κλαμπ. Αυτό όμως στα τραπέζια για τέσσερα άτομα ξεκινά από 200 ευρώ για ένα ποτό και φτάνει μέχρι τα 1.000 για οκτώ άτομα στην privé αίθουσα με τους βελούδινους καναπέδες, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των υπόλοιπων θαμώνων. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει αποκλειστικούς σερβιτόρους, μπάτλερ και φυσικά δικές του τουαλέτες. Εκεί μπορεί να συναντήσετε και τον Παναγιώτη Σπέντζο, της γνωστής εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών, ο οποίος έχει αναλάβει την υψηλή εποπτεία του club, αφού εδώ και χρόνια διατηρεί στενή σχέση με την αφρόκρεμα της χρυσής next generation. Highlight του «ACT Privé Club» είναι η χαρτορίχτρα που αποτελεί ήδη talk of the town. Kλεισμένη σε ένα ανάλογης αισθητικής δωμάτιο, πίνει σαμπάνια και προβλέπει τα μελλούμενα. Δυναμικοί επιχειρηματίες, ισχυροί κληρονόμοι και κοσμικές κυρίες συνωστίζονται για να ακούσουν τους χρησμούς της και να μάθουν όσα πρόκειται να τους συμβούν. Επώνυμοι θαμώνες από το καλλιτεχνικό στερέω­μα που την έχουν συναντήσει ισχυρίζονται ότι χάρη στο κληρονομικό της χάρισμα έχει την ικανότητα να εντοπίζει τα σημεία-σταθμούς στις ζωές όσων ζητούν τη συμβουλή της. Η συγκεκριμένη κυρία ξεπέρασε σε δημοφιλία ακόμη και το ζεστό ποπκόρν που προσφέρεται στα μέλη κατά την είσοδό τους. Ενδεικτικές είναι οι ουρές που σχηματίστηκαν στα εγκαίνια έξω από τον «οντά» της, οι οποίες ξεκινούσαν από το εσωτερικό και έφταναν μέχρι τον δρόμο δημιουργώντας ένα σουρεαλιστικό σκηνικό. Οσοι τυχαίοι περαστικοί, δε, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του βραδινού συνωστισμού στην οδό Ακαδημίας, νόμιζαν απλώς ότι ο κόσμος περίμενε υπομονετικά κάποιον πλανόδιο κουλουρά να του κατευνάσει την πρωινή λιγούρα που ακολουθεί κάθε ξέφρενο ξενύχτι.






Σπύρος Μεθενίτης, Χριστίνα Μπαλατή






Οι πίνακες με τα τραπουλόχαρτα διά χειρός Ralph Lauren



Η αίθουσα των VIP


Μαρία Λεμονιά, Φωτογραφίες Βασίλης Γερμάνης


https://www.facebook.com/pages/Act/1557206091196413




protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: