20/2/15

Ξεχάστε τις 50 Αποχρώσεις του Γκρι...

 ....εδώ θα μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το BDSM

1.Να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά: Να τι σημαίνει το BDSM

To BDSM περιλαμβάνει δουλεία και πειθαρχία ( B & D ) , κυριαρχία και υποταγή ( D & S ) , και σαδισμό και μαζοχισμό ( S & M ) . Οι όροι αναμειγνύονται με αυτόν τον τρόπο επειδή το BDSM μπορεί να σημαίνει πολλά και διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές προτιμήσεις , λέει η BDSM συγγραφέας και παιδαγωγός Clarisse Thorn στο BuzzFeed Life .  Τις περισσότερες φορές, τα ενδιαφέροντα ενός ατόμου εμπίπτουν σε μία ή δύο από αυτές τις κατηγορίες.




2.Το σεξ δεν περιλαμβάνεται πάντα, αλλά μπορεί να συμπεριληφθεί.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το BDSM είναι πάντα συνδεδεμένο με το σεξ και ενώ μπορεί να είναι για μερικούς ανθρώπους , άλλοι τραβούν κόκκινη γραμμή μεταξύ των δύο . «Και οι δύο (σεξ και BDSM) είναι σωματικές εμπειρίες που είναι πολύ έντονες και αισθησιακές και προκαλούν πολλά και έντονα συναισθήματα σε άτομα που συμμετέχουν σε αυτές, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα», λέει η Θορν. Η αλληγορία που χρησιμοποιεί είναι το μασάζ . Μερικές φορές ένα μασάζ , όσο αισθησιακό κι αν είναι, είναι απλά ένα μασάζ . Για άλλους , ένα μασάζ οδηγεί λίγο πολύ πάντα στο σεξ.

3.Οι άνθρωποι που τους αρέσει το BDSM δεν είναι «κατεστραμμένοι»

Αυτή είναι μία από τις πιο κοινές και απογοητευτικές παρανοήσεις σχετικά με το BDSM , λέει η Θορν. Το BDSM δεν είναι κάτι που προκύπτει από την κακοποίηση ή την ενδοοικογενειακή βία, και η συμμετοχή σε αυτό δεν σημαίνει ότι απολαμβάνετε την κακοποίηση ή την κατάχρηση.

Αντ ‘ αυτού , το να απολαμβάνει κάποιος  το BDSM είναι μόνο μια έκφανση της σεξουαλικότητάς του και του τρόπου ζωής του. “Είναι απλά κανονικοί άνθρωποι που τυχαίνει να απολαμβάνουν  αυτόν τον τρόπο» λέει η ειδικός του σεξ Gloria Brame.  «Είναι γείτονές σας και δάσκαλοί σας και άνθρωποι της διπλανής πόρτας».




ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: 15 ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΙΟ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ “50 SHADES OF GREY”

4.Μπορείς πάντα να πεις όχι

«Πολλοί άνθρωποι μπαίνουν στον κόσμο του BDSM πιστεύοντας ότι είναι «όλα ή τίποτα», ειδικά αν είχαν μόνο έναν σύντροφο », λέει η Θορν. «Για παράδειγμα , μπορεί να σκεφτείτε ότι επειδή σας άρεσε να είστε υποτακτική , υπό ορισμένες συνθήκες, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μια ολόκληρη σειρά από υποτακτικές ή μαζοχιστικές συμπεριφορές που δεν σας αρέσουν. Αλλά αυτό είναι απολύτως λάθος. Μπορείτε -και πρέπει- να  ξεχωρίσετε και να επιλέξετε ποιες BDSM δραστηριότητες είναι αυτές που σας ενδιαφέρουν , λέει η Θορν. Και αυτό μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση , τον σύντροφο, ή ακόμη και την ημέρα. Απλά θυμηθείτε ότι η συναίνεση είναι μια απαίτηση στο BDSM , και είναι δυνατό να συναινέσετε σε ένα πράγμα , ενώ εξακολουθείτε να αντιτίθεστε σε κάτι άλλο»

5.Οι BDSMers είναι το ίδιο φυσιολογικοί με αυτούς που προτιμούν “vanilla sex”

«Από την εμπειρία μου, είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους να μπουν στον κόσμο του BDSM αν δεν έχουν ιστορικό κακοποίησης», λέει η Θορν. Μια μελέτη του 2008 στο Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι τα άτομα που είχαν εμπλακεί σε BDSM κατά το παρελθόν έτος δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν εξαναγκαστεί σε σεξουαλική δραστηριότητα και δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι δυσαρεστημένοι από εκείνους που δεν κάνουν BDSM . Και στην πραγματικότητα , οι άνδρες που ασχολούνται με το BDSM είχαν χαμηλότερες βαθμολογίες της ψυχολογικής δυσφορίας από άλλους άνδρες .

Τούτου λεχθέντος,  οι BDSMers δεν κρίνουν  τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει , εξηγεί η Θορν. Ο όρος «vanilla» δεν προορίζεται να είναι υποτιμητικός , αλλά υπάρχει μόνο και μόνο για να αναφερόμαστε σε μη – BDSM σεξουαλικές πράξεις ή στους ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για κάτι kinky.



6.Oι BDSMers σιχαίνονται το 50 Shades of Grey

Aν βρεθείτε ποτέ σε μια συνάντηση BDSMers ή σε κάποιο μπουντρούμι, μην αναφέρετε καμία απόχρωση του γκρι… Ενώ κάποιοι θεωρούν ότι το βιβλίο βοήθησε στο να μην στιγματίζεται το BDSM, άλλοι αντιτίθενται στο γεγονός ότι παρουσιάζονται μη ρεαλιστικές σκηνές και απεικονίζεται μία ανθυγιεινή σχέση.

7.Δεν περιλαμβάνει πάντα μαστίγια και αλυσίδες, ίσως και ποτέ, αν δεν σου αρέσει!

Σίγουρα, μερικοί θαυμαστές του S&M θα μπορούσαν να έχουν αυτά τα εξαρτήματα στο οπλοστάσιό τους , αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους. «Μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν για αυτό που ονομάζεται «αισθησιακή κυριαρχία», κατά την οποία μπορεί να υπάρχουν κάποια παιχνίδια, αλλά δεν υπάρχει πόνος», λέει η Brame . «Είναι περισσότερο σαν ο ένας σύντροφος να συμφωνεί να κάνει ό, τι ο άλλος του ζητά. Τα BDSM ζευγάρια δεν πρέπει να ακολουθούν κάποιο πρότυπο , και δεν υπάρχει ένα μοντέλο για το πώς μια σχέση BDSM μπορεί να είναι».




8.Οι BDSM συναντήσεις ονομάζεται «σκηνές»

Και πάλι, δεδομένου ότι δεν είναι απαραίτητη η σεξουαλική επαφή, δεν μπορείς να πεις ότι «έκανε σεξ» με κάποιον μετά από μια εμπειρία BDSM . Αντ ‘αυτού, οι BDSM συνευρέσεις αυτοί καλούνται «σκηνές».

«Είναι μια εξέλιξη από μια εποχή όπου, αν κάνατε S & M, μπορούσατε να το κάνετε μόνο με έναν επαγγελματία για μια ώρα», λέει η Brame . «Τώρα οι άνθρωποι έχουν πολύ πιο οργανικές σχέσεις, αλλά ακόμα αποκαλούν “σκηνή” την BDSM συνεύρεση».

9.Υπάρχουν κυρίαρχοι και υποτακτικοί , κορυφές και πυθμένες

Λογικά θα έχετε ίσως ακούσει για κυρίαρχους και υποτακτικές (αν όχι , η κυρίαρχος απολαμβάνει να είναι υπεύθυνος, ενώ η υποτακτική απολαμβάνει να δέχεται εντολές). Αλλά οι BDSMers μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τους όρους “top” και “bottoms” για να περιγράψουν τον εαυτό τους . Ο όρος top αναφέρεται σε έναν κυρίαρχο ή σαδιστή (κάποιος που απολαμβάνει να προκαλεί πόνο) , ενώ ο όρος bottom θα μπορούσε να παραπέμπει σε μια υποτακτική ή μαζοχίστρια (κάποιος που απολαμβάνει να του προκαλούν πόνο). Μάλιστα, δεν υπάρχει κανένας κανόνας που λέει ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος τόσο κυρίαρχος όσο και υποτακτικός, ανάλογα με τις συνθήκες ή με διάφορους συντρόφους.

10.Μπορεί να είναι είτε απλό είτε να χρειάζεται τεχνική

Μπορεί η σκέψη του να είσαι δεμένος να σε συναρπάζει, ή να σου αρέσει να σε χτυπούν, ή ακόμα και ν δέρνεις εσύ κάποιον. Ή, μπορεί να σε ενδιαφέρουν περισσότερο οι δερμάτινες μάσκες, οι σφιγκτήρες θηλών και το ζεστό κερί. Όλα αυτά και προφανώς και πολλά ακόμα, ανήκουν στην σφαίρα του BDSM, και μπορεί να είσαι kinky, χωρίς να έχεις μπει ποτέ σε μπουντρούμι.

11.Πριν πάτε πέρα από τα βασικά, κάντε την έρευνά σας!

Το να έχεις δεμένα τα μάτια ή να χρησιμοποιείς χνουδωτές χειροπέδες σε ένα μπάτσελορ πάρτι, είναι συμπεριφορές αβλαβείς για τους αρχάριους. Αν όμως θες να χρησιμοποιήσεις πιο περίπλοκα εξαρτήματα, πρέπει να ξέρεις πώς θα το κάνεις χωρίς να τραυματιστείς ή να τραυματίσεις τον σύντροφό σου.  Ακόμη και ένα σχοινί ή ένα μαστίγιο μπορεί να είναι επικίνδυνο αν δεν ξέρετε τι κάνετε.


12.Το BDSM απαιτεί  πολύ διάβασμα

Αν είστε ένας από αυτούς που δεν δίνουν σημασία στις οδηγίες χρήσεις και προσπαθείτε να συναρμολογήσετε μια βιβλιοθήκη μόνοι σας, το BDSM δεν είναι για σας. «Θα έλεγα ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτού που αποκαλούμε “BDSM εκπαίδευση” είναι πώς να μεγιστοποιήσουμε την έκσταση και να ελαχιστοποιήσουμε τον κινδύνο», λέει η Brame.

Μια δημοφιλής πηγή γνώσης είναι το FetLife.com, το Facebook, όπως το δίκτυο για την kinky κοινότητα.

13.Είναι σημαντικό να αντλείς πληροφορίες από διάφορες πηγές

Το λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν πειραματίζονται με το BDSM είναι ότι στηρίζονται σε ένα άτομο για να τους δείξει το δρόμο. Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο περιορίζεις κάτι που είναι τόσο πολυδιάστατο , λέει η Θορν.  Το σωστό είναι να αναζητήσουν βιβλία , εργαστήρια , meet- ups , μέντορες ,  φίλους  και να βρουν ένα ασφαλές μέρος για να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντά τους.

14.Οι λέξεις ασφαλείας είναι σημαντικές

Μπορεί να ακούγεται κιτς, αλλά είναι ένας πολύ καλά εδραιωμένος κανόνας στον κόσμο του BDSM.  «Οι λέξεις ασφαλείας είναι ίσως ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες στην Κοινότητα , ακόμη και αν οι άνθρωποι τον χρησιμοποιούν με διαφορετικούς τρόπους», λέει η Θορν. Για παράδειγμα, κανένας δεν χρησιμοποιεί τις λέξεις ασφαλείας όλη την ώρα, μετά από κάποιον καιρό, αλλά είναι σημαντικό να το κάνει όταν ξεκινάει. Οι λέξη ασφαλείας θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε λέξη που δεν θα έπρεπε να ακουστεί κατά τη διάρκεια μιας συνεύρεσης.



ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: 4 SOS “ΜΑΘΗΜΑΤΑ” ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 
Ο ΚΑΛΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ “50 SHADES OF GREY”

15.Ακόμα και σε εκδηλώσεις, υπάρχουν οθόνες ασφαλείας

«Τα μόνιτορς σε ένα μπουντρούμι “διώχνουν” αυτούς που δεν παίζουν με ασφάλεια», λέει η Brame.  Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε ότι αγνοεί τις λέξεις ασφαλείας είτε να μην χρησιμοποιεί σωστά ένα μαστίγιο. Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας. Στην πραγματικότητα, το ΑΥΣ (ασφαλές, υγιές , συναινετικό) είναι ένας από τους πιο κοινούς άξονες του BDSM.

16.Δεν είναι τόσο αυθόρμητο, όσο το δείχνουν οι ταινίες

Το να βρεθείς ξαφνικά στο red room ενός δισεκατομμυριούχου (βλ. 50 shades of grey) δεν είναι κάτι που πρόκειται να συμβεί. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. «Η σεξουαλική φαντασίωση τα κάνει όλα να φαίνονται τόσο εύκολα», λέει η Brame . «Οι άνθρωποι που τα κάνουν όλα αυτά τα πράγματα είναι πολύ προσεκτικοί. Πρέπει να είναι το σωστό μέρος και ο σωστός χρόνος και με τον σωστό εξοπλισμό. Και πρέπει να ξέρετε ότι μπορείτε να απαλλάξετε τον σύντροφο από οποιοδήποτε δέσιμο αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη . Θα πρέπει να αισθάνεστε ότι μπορείτε να εμπιστεύεστε τον σύντροφο.




17.Υπάρχει περισσότερη «κουβέντα» από όσο υπάρχει στο «vanilla sex»

Για όσους αμφισβητούν το κατά πόσο υπάρχει συναίνεση σε μια σκηνή BDSM, πρέπει να λάβουν υπόψη τους την επικοινωνία των συντρόφων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκτέλεση μιας σκηνής. «Μιλάμε για αυτό προτού το κάνουμε», λέει η Brame . «Μιλάμε για το τι θέλουμε να κάνουμε, τι θα πάμε να κάνουμε, ποιες είναι οι φαντασιώσεις μας … αυτό είναι μέρος της διαπραγμάτευσης μιας καλής σχέσης δύο BDSMers».

18.Υπάρχει περίοδος διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους συντρόφους

Σκεφτείτε το σαν πρόβα πριν από την σκηνή . «Είναι ένας τρόπος για να συζητήσουμε την εμπειρία πριν αυτή συμβεί, κάτι που μπορεί να αυξήσει την συναισθηματική ασφάλεια», λέει η Θορν. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από σενάρια και λίστες ελέγχου για μια πιο ανεπίσημη συζήτηση, τις προσδοκίες του κάθε ατόμου, τι θέλουν και δεν θέλουν , και οποιεσδήποτε λέξεις ή ενέργειες που είναι εντελώς εκτός ορίων.


19.Και μετά έρχεται ο απολογισμός της σκηνής

Από τη στιγμή που το BDSM μπορεί να είναι μια απίστευτα έντονη και συναισθηματική εμπειρία για κάποιους , οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν έντονα οι σύντροφοι να συζητήσουν τη σκηνή αφού τελειώσει και τις τυχόν αντιδράσεις που είχαν. «Οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά ευάλωτοι μετά», λέει η Θορν.

20.Οι BDSMers μπορεί να είναι μονογαμικοί, πολυγαμικοί, ή ό,τι θέλουν να είναι!

Το να ασχολείται κάποιος με το BDSM δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει ολλαπλούς συντρόφους και σχέσεις. «Είναι κοινή αντίληψη ότι δεν συνάπτουμε μακροχρόνιες σχέσεις», λέει η Brame . «Πολλοί BDSMers είναι μονογαμικοί . Πολλοί άνθρωποι απλά θέλουν να το κάνουν με το σύντροφό τους και μόνο».





21.Υπάρχουν πολλοί τύποι μαστιγίων

Υπάρχουν δερμάτινα μαστίγια, μαστίγια με ενιαία ουρά , μαστίγια με πολλαπλές ουρές, που είναι επίπεδα και ευρεία, και ο κατάλογος συνεχίζεται , λέει η Θορν. Αλλά επειδή ορισμένα είδη μπορεί να είναι πιο σκληρά από ότι άλλα , πραγματικά θα πρέπει να μάθουν πώς να τα χρησιμοποιήσουν σωστά (και πάλι , τα εργαστήρια είναι ζωτικής σημασίας ).

22.Υπάρχουν σημεία που δεν πρέπει να χτυπήσεις με μαστίγιο

Όπως τα μάτια, προφανώς . Ή η περιοχή των νεφρών . «Το δέρμα είναι λεπτό εκεί και υπάρχουν ζωτικά όργανα από κάτω» εξηγεί η Brame .



23.Αν θέλετε να το προτείνετε στην σχέση σας, κάντε το!

«Υπάρχουν πολλές ιστορίες εκεί έξω από τους ανθρώπους που ήταν πολύ νευρικοί στο να προτείνουν κάτι τέτοιο στην σχέση τους και στη συνέχεια ανακάλυψαν ότι ο σύντροφός τους είχε την ίδια φαντασίωση», λέει η Θορν.



24.Τελικά το BDSM είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που νομίζουν οι άνθρωποι


Ανάμεσα στα στερεότυπα, το πορνό και τις 50 Αποχρώσεις του Γκρι, υπάρχουν πάρα πολλές παρανοήσεις όσο αφορά το BDSM. O καλύτερος τρόπος για να μάθεις για αυτό είναι να κάνεις έρευνα. «Όπως ακριβώς και με το συνηθισμένο σεξ, πρέπει να μάθεις τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια, για να το απολαμβάνεις και να είσαι καλός σε αυτό!», λέει η Brame.

Δεν υπάρχουν σχόλια: