1/11/10

O σκοπός και ο λόγος της ύπαρξης των BDSM Κοινοτήτων



Από τα πρώτα κιόλας βήματά του, ο Ερωτικός Σαδισμός (BDSM) αλλά και οι φετιχιστές, αντιμετωπίστηκαν με σκεπτικισμό από μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου, το οποίο αρχικά περιθωριοποίησε όλους τους οπαδούς τους ανεξαρτήτως ρόλου (Κυρίαρχου - υποτακτικού) και στη συνέχεια διαστρέβλωσε τις πρακτικές τους διαδίδοντας υπερβολές και εκτοξεύοντας αναθέματα.

Η άμεση συνέπεια της κοινωνικής κατακραυγής που αντιμετώπισε ο Ερωτικός Σαδισμός ήταν να καταστεί δυσχερής και επικίνδυνη η ανεύρεση παρτενέρ. Δυσχερής γιατί εξαιτίας του κοινωνικού στίγματος οι οπαδοί του Ερωτικού Σαδισμού παρέμεναν επιφυλακτικοί και επικίνδυνη γιατί στις τάξεις των οπαδών του παρεισφρήσανε ακραία, αδαή και υστερόβουλα στοιχεία τα οποία έθεταν σε κίνδυνο τους οπαδούς του Ερωτικού Σαδισμού οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με αυτές τις μορφές που περιγράφουμε.

Η κατάσταση χειροτέρευε καθώς δημιουργούταν και συντηρούταν ένας περίεργος φαύλος κύκλος: Το κοινωνικό στίγμα έφερνε περιθωριοποίηση των οπαδών, η περιθωριοποίηση προκαλούσε αδιαφορία των επίσημων αρχών, στην συνέχεια η αδιαφορία των επισήμων αρχών οδηγούσε σε απομείωση της προστασίας των οπαδών του Ερωτικού Σαδισμού και η οποία οδηγούσε σε περαιτέρω παρείσφρηση επικίνδυνων στοιχείων που ενδυνάμωναν το κοινωνικό στίγμα.

Την κατάσταση ήρθαν να σώσουν οι Kοινότητες, οι οποίες ξεκίνησαν σαν παρέες οπαδών σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης οι οποίες συναντούσαν προσωπικά και βοηθούσαν νέους ενδιαφερόμενους πληροφορώντας τους για τα μυστικά αλλά και περισσότερο για τους κινδύνους του Ερωτικού Σαδισμού. Με αυτόν τον τρόπο, η εξεύρεση παρτενέρ γινόταν πιο ασφαλής, αφού κάθε μέλος της Kοινότητας είχε γνωριστεί σε προσωπικό επίπεδο, είχε προταθεί και ενημερωθεί από άλλα μέλη των οποίων οι προθέσεις, οι τάσεις και ο χαρακτήρας ήταν γνωστά στους περισσότερους. Έτσι και με τον τρόπο αυτό, σιγά-σιγά δημιουργήθηκε ένα δίκτυο, που συνέδεε τις Κοινότητες των επιμέρους πόλεων.

Ακόμα, οι Κοινότητες, απέκτησαν μέλη που κατείχαν θέσεις-κλειδιά και μπορούσαν να ελέγχουν αποτελεσματικότερα το ποιόν και το χαρακτήρα των νέων μελών τους. Με τον τρόπο αυτό, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την διάδοση του Internet, οι οργανωμένοι σε κοινότητες οπαδοί του Ερωτικού Σαδισμού απολαμβάνουν ένα σημαντικό επίπεδο ασφάλειας, συναντούν και γνωρίζουν πιθανούς παρτενέρ, λαμβάνουν μέρος σε εκδρομές, παρακολουθούν εξειδικευμένα σεμινάρια ή ομιλίες και γενικώς έρχονται σε επαφή νιώθοντας λιγότερο περιθωριοποιημένοι.

Ένας οπαδός μέλος μιας Kοινότητας, πριν συναντήσει κάποιον επίδοξο παρτενέρ μπορεί να πληροφορηθεί μέσω της αυτής, αν ο επίδοξος παρτενέρ έχει δημιουργήσει στο παρελθόν προβλήματα, αν είναι υστερόβουλος, αν τηρεί τους κανόνες υγιεινής και πρόληψης, ακόμα και αν έχει ποινικό μητρώο. Έτσι, είναι σε θέση να πάρει ευκολότερα τις αποφάσεις του και να αποφύγει τους πιθανούς και ενδεχόμενους κινδύνους.

Στη Kοινότητα, όποιο μέλος περάσει κάποια άσχημη εμπειρία ή ανακαλύψει ότι κάποιο μέλος δε συμμορφώνεται με τους κανόνες της Kοινότητας, μπορεί να καταγγείλει το γεγονός και το όνομα του θύτη ή παραβάτη, ανεξάρτητα αν είναι μέλος κάποιας Kοινότητας ή όχι, μπαίνει σε μαύρη λίστα και γίνεται γνωστό σε όλες τις κοινότητας των ΗΠΑ ή της Ευρώπης αντίστοιχα.

Με τον τρόπο αυτό, η δράση των ακραίων, επικίνδυνων, υστερόβουλων και επιπόλαιων διακόπτεται πριν καλά-καλά αρχίσει. Επίσης, η Kοινότητα συνάπτει ειδικές συμφωνίες και παρέχει εκπτώσεις για εξετάσεις αίματος, AIDS και ηπατίτιδας σε ιδιωτικά εργαστήρια, δωρεάν εξέταση από παθολόγο, ιατρικές συμβουλές και μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Όλ' αυτά βέβαια γίνονται στο εξωτερικό διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει δυστυχώς καμιά real Kοινότητα. Έτσι πολλοί οπαδοί του ΒDSM είναι εκτεθειμένοι σε διάφορους και πολλούς κινδύνους.

Εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η Kοινότητα, είναι το Άλφα και το Ωμέγα του οργανωμένου Ερωτικού Σαδισμού, αφού όχι μόνο επιτρέπει τη γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της, αλλά κυρίως παρέχει ενημέρωση, ασφάλεια ακόμα και βοήθεια αν αυτή χρειαστεί.

Τέτοια βήματα στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει κάποιοι άτομα, μέσα από κάποιοες ιδιωτικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες όπως είναι οι online ηλεκτρονικές Kοινότητες (forum, site, blog, club, κλπ).

www.differentloving.info